Razlog zašto nikada ne biste trebali prati traperice u perilici

Razlog zašto nikada ne biste trebali prati traperice u perilici

Foto: Instagram

DA ne bismo trebali prati traperice, rečeno nam je i ranije.

No, moramo priznati kako nam nikada nije tako dobro objašnjen razlog koji stoji iza toga. I dok nas stalno upozoravaju kako bi pidžame, posteljinu i grudnjake trebali prati češće, za traperice se savjetuje kako ih ne bi trebali prati baš nikada, točnije vrlo rijetko.
 
Osnivač jedne poznate marke traperica, Chip Bergh, otkrio je kako pranje traperica u perilici ih zapravo može itekako oštetiti te kako je takav način njihovog pranja zapravo samo totalni gubitak vode. 
 
"Nakon što završimo s nošenjem nečega, mi to automatski bacamo među prljavo rublje. Dobar par traperica se zapravo ne treba prati u perilici, osim vrlo rijetko, posebno kada su u pitanju razne mrlje, naravno", započeo je Bergh, koji je i priznao i da vjeruje kako je mnogim ljudima i ljubiteljima trapera takav koncept vrlo odbojan.
 
I mi se slažemo s time kako strojno pranje omiljenih traperica itekako pridonosi njihovom uništavanju, no moramo priznati kako alternativa zvuči prilično odvratno, kada se sjetimo svih tih bakterija.
 
No, neki proizvođači trapera smatraju kako imaju dobro rješenje: bakterija ćete se riješiti i ako ih stavite preko noći u zamrzivač, umjesto u perilicu. Isti su ponudili još dva rješenja: da ih namočite u hladnu vodu, a zatim posušite ili ih samo ostavite na suncu neko vrijeme.
 
Biste li zamijenili perilicu zamrzivačem?
 
 
 
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara