Rouge preporuka: Nova knjiga autora genijalne „Kradljivice knjiga”

Rouge preporuka: Nova knjiga autora genijalne „Kradljivice knjiga”
Foto: ge Promo, Profil

MARKUS Zusak, autor iznimne knjige o strahotama holokausta, svakim svojim romanom ponovno iznenadi publiku. On je jedan od rijetkih pisaca koji će vas uvijek, baš uvijek, zainteresirati svojom pričom jer je rođeni pripovjedač nevjerojatna talenta. 

Zusak je rođen 1975. u Sydneyju u obitelji imigranata iz Austrije i Njemačke. Pisanjem se počeo baviti još u srednjoj školi, a 1999. objavljuje svoj romaneskni prvijenac The Underdog, prvi dio trilogije za mlade o braći iz radničke obitelji Wolfe. Uslijedili su nastavci trilogije koji su pokupili brojne pohvale te priča o maloljetnom taksistu, Ja sam glasnik.

No njegova fenomenalna Kradljivica knjiga, čije je hrvatsko izdanje prvi put objavljeno 2008., donijela mu je svjetsku slavu. Roman o djevojčici i Smrti – priča o nadi i ljepoti koje opstaju usred užasa i tuge, zasluženo slavljen kao djelo koje se pamti – dočekan je unisonim oduševljenjem kritike. Kradljivica knjiga samo na ljestvici najprodavanijih knjiga New York Timesa provela je više od desetljeća. Po tom nagrađivanom bestseleru snimljen je i veliki filmski hit u režiji Briana Percivala u kojem naslovne uloge tumače Geoffrey Rush, Emily Watson i Sophie Nélisse.

Godine 2018., nakon trinaest godina pauze, Markus Zusak objavio je šesti roman Od Claya most koji ćemo na hrvatskom jeziku ugledati krajem mjeseca, a mi vam predstavljamo naslovnicu ovog dugoočekivanog romana.

No to nije sve! Zusak će u sklopu svoje europske turneje gostovati u Zagrebu 23. i 24. rujna, a tom će prilikom predstaviti Od Claya most, nezaboravnu obiteljsku sagu o petorici braće Dunbar, haharima koji, nakon smrti majke i odlaska oca, odgajaju jedan drugoga u svijetu vođenom vlastitim pravilima. I dok braća uče kako voljeti, boriti se i pomiriti sa svijetom odraslih, polako otkrivaju što se krije iza odlaska njihova oca... 


Razgovor s Markusom Zusakom održat će se u Hrvatskom državnom arhivu, Marulićev trg 21, u ponedjeljak 23. rujna u 19.30 sati. 

Dan kasnije Markus Zusak potpisivat će knjige i u knjižari Hoću knjigu Megastore, s početkom u 18 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara