Rouge preporuka: Psihološki triler koji potvrđuje zašto volimo takve romane

Rouge preporuka: Psihološki triler koji potvrđuje zašto volimo takve romane
Foto: Instagram, Promo

NOVI kriminalistički roman "Djetetovo dijete" djelo je iz opusa jedne od najvećih spisateljica krimića na svijetu koja se ovdje pojavljuje pod pseudonimom Barbara Vine.

Dok je pod svojim pravim imenom Ruth Rendell pisala klasične vrhunske trilere, pišući kao Barbara Vine nije se povinovala zakonima krimića te je pisala vrlo zanimljive i napete romane u kojima bi identitet ubojice bio manje važan od onoga što se zapravo dogodilo i koje su psihološke nijanse od običnog čovjeka mogle stvoriti okrutnog ubojicu. Radi li se o psihološkom trileru? Da, ali ne onakvom kakvi su preplavili tržište.

U svojem romanu "Djetetovo dijete", ova trostruka dobitnica nagrade Edgar Allan Poe, još jednom opravdava status jedne od najboljih spisateljica kriminalističkih romana. Priča prati sestru i brata, Grace i Andrewa Eastona, koji se nakon smrti svoje bake useljavaju u njezinu kuću. Sve je više-manje pod kontrolom dok Andrew ne dovede kuću svojeg novog dečka, Jamesa Deraina. Zgodan mladić koji nalikuje Caryju Grantu u početku je pristojan i drag, no nakon što krene oštro komentirati Graceinu doktorsku tezu, atmosfera u kući postaje sve napetija. Također, James i Andrew svjedoče ubojstvu njihova prijatelja u londonskom predgrađu te Jamesova maska kreće padati, a situacije nakon toga promijenit će živote svih ukućana.

Roman je napisan davne 1951. godine, no nije odmah objavljen zbog priče o homoseksualnoj vezi što i dalje ostaje kontroverzan element.

Zavirite u štivo koje možemo smatrati „pravim” psihološkim trilerom kakvih je danas izuzetno malo. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara