Rouge preporuka: Romantična priča o cimerima koja vraća vjeru u ljubav

Rouge preporuka: Romantična priča o cimerima koja vraća vjeru u ljubav
Foto: Toa Heftiba/Unsplash, Promo

KNJIGA Slučajni cimeri spisateljice Beth O'Leary najnoviji je književni hit preveden na hrvatski, a skrenut će vam pažnju na ljepše dijelove života, pogotovo ako volite laganije štivo. Brojni kritičari njezin stil pisanja uspoređuju s onim popularne Jojo Moyes, no njezine romantične komedije ipak su malo vedrijeg karaktera. Ovo joj je prva knjiga, a radnja prati dvojac simpatičnih likova, Tiffy i Leona.

Leon Twomey radi noćne smjene kao bolničar i potreban mu je dodatan novac pa pronalazi savršeno rješenje: iznajmit će noću svoj jednosobni stan, dok će on u stanu boraviti tijekom dana. Za Tiffy, koja hitno mora pronaći što jeftiniji stan, to je idealno rješenje. No, budući da se nikad ne susreću, Tiffy i Leon međusobno komuniciraju pomoću poruka koje ostavljaju posvuda po stanu.

I dok jedno drugome kroz poruke otkrivaju sve više o sebi, svojim otkačenim prijateljima, zahtjevnim klijentima na poslu ili bratu koji se nalazi u zatvoru, Tiffy i Leon će otkriti da ih povezuje mnogo više od poruka na zidu te da prestaju vrijediti ona pravila koja su postavili na početku ugovora o najmu.

Priča i uzbuđenje rastu iz stranice u stranicu, a neke ljudske osobine koje se u realnom svijetu ne bi nadopunjavale spisateljica je iskoristila u najboljoj mogućoj varijanti za ovo dvoje likova. Od početka do kraja knjige čini vam se kao da ih zaista poznajete, a sve njihove promjene iznenadit će vas na poseban način.
Knjiga prati prekrasnu romansu s jakim likovima u koje ćete se zaljubiti. Osim glavnih likova, spisateljica je posebnu čar dala i sporednim likovima kao što je Leonov brat, a zašto je sve tako prpošno i pozitivno provjerite u knjizi.

Kada je romantična komedija napravljena na dobar način, tada ima sve preduvjete postati omiljenim klasikom. Smatramo da je ovom knjigom Beth na tom putu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara