Šest razloga zbog kojih vas muškarac s kojim izlazite vjerojatno neće oženiti

Šest razloga zbog kojih vas muškarac s kojim izlazite vjerojatno neće oženiti
Foto: Pexels

SIGURNO se možete sjetiti bar jedne situacije u kojoj je par prekinuo, a muškarac se ubrzo vjenčao s drugom djevojkom. Takav potez je, morate priznati, zaista iznenađujuć i postavlja se legitimno pitanje: zašto jedna žena nakon godina veze ne dobije zaručnički prsten, dok iduća postane mladenka gotovo odmah nakon što upozna muškarca.

Bright Side se pozabavio dešifriranjem muške logike i pokušao odgovoriti na ovo goruće pitanje koje muči mnoge generacije žena diljem svijeta.

1. Ne postoji "prava žena". Najvažnije je biti s muškarcem u pravo vrijeme

Na društvenim mrežama netko je objavio mišljenje da se muškarci ne vjenčaju kada upoznaju "ljubav svog života", već kad su spremni osnovati obitelj. Jedan korisnik Twittera se stvarno zainteresirao za tu teoriju i zamolio muškarce da je komentiraju. I gotovo jednoglasno, muškarci su priznali da su imali ljubavnu vezu za koju su požalili što su je prekinuli, ali ih to nije spriječilo da se vjenčaju kada su upoznali ženu za koju su mislili da bi mogla postati njihova supruga.

Također, pokazalo se da muškarci brže staju pred oltar ako se žena u koju su bili dugo zaljubljeni također vjenča. Tada priznaju sami sebi da više nemaju šanse kod nje te se bacaju u potragu.

Zanimljivo je i da znanstvenici kažu da je najbolja dob za osnivanje obitelji između 28. i 32. godine. Nakon toga, šanse da će se muškarac poželjeti vjenčati drastično opadaju, a nakon 42. godine šansa je gotovo ravna nuli.

2. Muškarac vas neće odvesti pred oltar samo zato što ste mu fizički privlačni

To je potvrdilo i istraživanje koje je obuhvatilo 3500 muškaraca koji su dobili zadatak opisati svoje zaručnice. Samo njih 20 posto je koristilo pridjeve koji su imali veze s fizičkim izgledom (poput prekrasna, atraktivna ili seksi), dok je njih 80 posto spomenulo ženine osobine.

3. Mišljenje prijatelja i roditelja može utjecati na njihovu odluku

Čak i ako muškarac izgleda poprilično samostalno i neovisno, na to tko će mu postati supruga velik utjecaj ima i mišljenje njegovih prijatelja te obitelji.

Prijatelji imaju veliku ulogu u početnoj fazi ljubavne veze i njihovo mišljenje može ubrzati proces zaljubljivanja, dok odobrenje roditelja može biti presudan faktor u donošenju konačne odluke.

4. Muškarci ne znaju čitati između redova

Ako njihova partnerica nikada ne razgovara o braku i ne izražava želju da stane pred oltar, muškarci najčešće zaključuju kako su one zadovoljne trenutnom situacijom. Zato i ne poduzimaju idući korak.

Drugim riječima, muškarci ne znaju čitati između redaka, ali su dobri u donošenju zaključaka. Kada njegova partnerica izgubi strpljenje, spakira kofere i ode, muškarac će analizirati situaciju i, kad upozna sljedeću ženu, bit će brži u donošenju odluka te su velike šanse da će vrlo brzo predložiti i brak.

To potvrđuje i statistika. Naime, 73 posto mladenki je u jednom istraživanju priznalo kako su vršile pritisak na svoje partnere i inzistirale na tome da se vjenčaju umjesto da čekaju da ih on sam zaprosi.

5. Ako živite zajedno, imate 50 posto manje šanse da se vjenčate

Žene vjeruju kako je suživot prvi korak prema braku, dok je percepcija muškaraca nešto drugačija. Ako žive s djevojkom, oni već smatraju da imaju obitelj te često nemaju potrebu za formalnom potvrdom.

6. Ne trebaju sve veze završiti brakom

Dok se djevojčice i dalje često odgajaju tako da na svakog dečka u budućnosti gledaju kao na "onog pravog", dječaci se ne susreću često s takvim stereotipima te im nije krajnji cilj formiranje obitelji. Zato često dolazi do nesporazuma među spolovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara