Što je "kriptomansa" i zašto je postala novi način zavođenja?

Što je "kriptomansa" i zašto je postala novi način zavođenja?

Foto: Instagram 

 AKO ste u zadnjih godinu dana barem jednom otišli na internet, znate da su kriptovalute trend o kojem pričaju gotovo svi. 
 
U kriptovalute ili ulažete, ili želite uložiti, ili vam cijela priča ide neizmjerno na živce, a kojem god teamu pripadate vjerujemo da ćete zbog pojma “kriptomansa” jako okrenuti očima.
 
Što je “kriptomansa?” Izraz je skovao The Guardian, a odnosi se na pojavu prisutnu u online dating svijetu, prvenstveno u aplikacijama za traženje partnera, poput Tindera. Dio “mansa” se, sasvim jasno, odnosi na romansu, a “kripto” na kriptovalute.
 
I funkcionira točno onako kako zvuči - osoba s kojom ste se spojili i s kojom započinjete komunikaciju, umjesto klasičnih uleta i pitanja koristi svoje znanje (čak i ako ga nema) o kriptovalutama kako bi vas impresionirala. To znači da će vas muškarac na Tinderu pokušati osvojiti savjetima o ulaganju u kriptovalute.
 
Sve se odvija relativno brzo, jer “kriptomantičari” ne gube vrijeme. Obično se već nakon dvije ili tri općenite poruke pojavljuje ona o kriptovalutama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Kriptomantičari žele nekoliko stvari, a romansa nije nužno na prvom mjestu.
 
Prvo, žele ostaviti dojam velikih stručnjaka. Drugo, žele impresionirati ženu jer vjerojatno u stvarnom životu rijetko impresioniraju ljude kojima su okruženi. I treće, nadaju se da će priča tu i tamo uroditi plodom. 
 
Koliko su često uspješni, pokazat će vrijeme, ali sigurne smo da ovo baš i nije ulet koji bi osvojio velik broj žena.
 
Možda smo u krivu.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara