Što nakon razvoda? Četiri pokazatelja da ste spremni za novu ljubav

Što nakon razvoda? Četiri pokazatelja da ste spremni za novu ljubav
Foto: Pixabay

SVAKI je razvod manje ili više stresan.

Bilo da ste se razišli na miran način ili uz svađu i tenziju, potrebno je određeno vrijeme kako biste ponovno bili u stanju upoznati nove osobe i eventualno ih pustiti u svoj život.

Odmah nakon razvoda, bit će vam potrebna podrška koju vam mogu pružiti drage osobe, piše Your Tango. Prijatelji i obitelj trebali bi biti dovoljni. Tijekom ovog razdoblja prilagođavanja novonastaloj situaciji i prolaska kroz tešku psihološku fazu, posvetite vrijeme sebi i svojim potrebama.

Ovo su četiri znaka koja će vam pokazati da ste spremni krenuti dalje.

1. Ne razmišljate toliko često o svom bivšem ili bivšoj

Nakon razvoda, ljudi najčešće analiziraju sve stvari koje su krenule naopako. Ljuti su, povrijeđeni. Katkad se osjećaju loše i zbog svog dijela krivnje koji je pridonio rastanku. Možda se ljute na sebe jer nisu još i ranije prekinuli odnos.

U početku, ove negativne misli mogu "pojesti" čovjeka. Katkad je nužna i stručna pomoć kako bi se prevladalo to razdoblje.

Međutim, kad tad će doći jutro kada ćete se probuditi iščekujući nove mogućnosti u svom životu, kada vas neće mučiti bol i gnjev koji ste dugo osjećali. Tada ćete znati da ste spremni krenuti dalje.

2. Uživate u izlasku s obitelji i prijateljima

Nakon razvoda može se javiti razdoblje kada ne želite nikoga vidjeti. Želite biti u svom krevetu i spavati. Posljednja stvar koja vam je potrebna je suočavanje s prijateljima ili obitelji.

Sve je to posljedica srama koji osjećate zbog neuspjeha u vezi i izići ćete samo ako vas netko natjera.

Opet, osvanut će jutro kada ćete poželjeti vidjeti obitelj ili izaći s najboljim prijateljem. Primijetit ćete kako se osmijeh na vašem licu vraća i kako ste ponovno ispunjeni energijom. Umorni ste od samoće. To će biti jasan znak da ste spremni ići dalje.

3. Vaš je gnjev nestao

Tijekom i poslije razvoda, vjerojatno ćete osjećati gorčinu i gnjev na sebe i vašeg supruga ili suprugu zbog svega što se dogodilo, kao i zbog toga što ste dopustili da se dogodi.

U početku ćete vjerojatno kriviti drugu stranu, ali s vremenom ćete početi uviđati i dio vlastite krivnje. Samim tim, počet ćete opraštati drugoj strani jer nećete željeti da negativnost i okovi prošlosti utječu na vašu budućnost.

Više nećete osjećati potrebu da prijateljima loše govorite o bivšem suprugu ili supruzi. Umjesto toga, počet ćete se zaljubljivati u život i dijeliti svoje novo ushićenje s onima koje volite.

4. Počet ćete razvijati suosjećanje prema sebi

Nakon razvoda, možda ćete upasti u iskušenje da se prejedate. Možda će vam biti teško spavati ili ćete utjehu pronaći u alkoholu ili nečem sličnom.

Međutim, ako želite nastaviti dalje, morate se suočiti sa svojim bolom. Za ovo je potrebna hrabrost, ali što više sebi dopustite da ga osjetite, to će bol imati manju kontrolu nad vama.

S vremenom, ponovno ćete početi se brinuti o sebi. Jest ćete zdraviju hranu, bolje ćete spavati. Radit ćete mnoge sitnice kako biste sebi ugodili. Shvatit ćete da možete isprobati neke nove stvari u životu, možda neke koje ste oduvijek željeli, ali niste bili u prilici.

Ako niste sigurni što je to što želite, uvijek se možete obratiti profesionalcu koji će vam razgovorom ukazati na znakove koji su vam do sada promicali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara