Što uspješne žene nikada ne bi obukle za posao?

Što uspješne žene nikada ne bi obukle za posao?
Foto: Instagram

KAŽE se da odijelo ne čini čovjeka, no istina je da odjeća itekako utječe na dojam koji ostavljate kod drugih ljudi.

Žene koje se ne brinu o svom izgledu i ne paze na to što će odjenuti na posao rijetki će doživjeti kao uspješne i važne, dok vas, s druge strane, pametni modni odabiri često mogu odvesti daleko. Prvi dojam je važan, a u tome ključnu ulogu igra vaša odjeća pa je izrazito bitno paziti što nosite, odnosno ne nosite na poslu, a evo koje biste komade trebale odvojiti samo za slobodno vrijeme:

Tenisice

Tajno stilsko oružje uspješnih žena su klasične cipele i štikle, a osim tenisica ne nose ni riskantne trendi modele, poput krznenih natikača.

Neudobnu odjeću

Preuski ili komadi koje morate stalno popravljati također nisu na popisu poslovne odjeće uspješnih žena. Odjeća vas ne bi smjela dekoncentrirati na poslu, a u neudobnim komadima i samopouzdanje će vam pasti, što će negativno utjecati i na posao koji obavljate.

Nove cipele

Obuća koju ste tek kupili i još je niste stigle rashodati može vas nažuljati tijekom dana provedenog na poslu, pokvariti vam raspoloženje i svu pažnju preusmjeriti na bol. Nove cipele radije isprobajte u slobodno vrijeme i provedite u njima vani nekoliko sati da vidite hoće li vam biti udobne.

Sportsku odjeću

Kako joj i samo ime kaže, ovakva odjeća rezervirana je za sport. Tajicama, trenirkama i majicama s kapuljačom u uredu nije mjesto i nitko vas neće doživjeti kao uspješnu ženu ako stalno nosite takve komade. 

Izazovne komade

U slobodno vrijeme slobodno nosite duboke dekoltee i kratke haljinice, no na poslu ćete u takvim komadima ostaviti pogrešan dojam. Također, mogle biste omesti kolege u poslu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara