Stvari koje nikada ne biste trebale reći svojim single frendicama

Stvari koje nikada ne biste trebale reći svojim single frendicama
Foto: Instagram

ZALJUBLJENOST i ljubavne veze zbilja jesu čarobna i prekrasna stvar. No nisu nužne za sreću.

Psihologinja sa sveučilišta Harvard Bella DePaulo skovala je termin "singlism" koji stigmatizira odrasle ljude koji nisu u vezi. Taj pojam uključuje negativno stereotipiziranje i diskriminiranje samaca. Ipak, vrlo često ljudi to čine nesvjesno. Ako ste u sretnoj vezi, nikada nemojte svojoj single frendici govoriti sljedećih pet stvari kako ne biste nesvjesno diskriminirale njezin solo status. 

"Dopusti mi da ti namjestim lika s posla/dečkovog prijatelja i sl." 

Iako imate najbolje namjere, vaša single frendica bi vas sama tražila pomoć da joj je potrebna. Osim toga, stavit ćete je u vrlo neugodnu situaciju jer će vas morati odbiti ili nevoljko prihvatiti spoj s osobom koju sama nikada ne bi odabrala. 

"Ne brini se. Ubrzo ćeš i ti pronaći svoju srodnu dušu."

Ovom izjavom pokazujete zabrinutost i sumnju da je vaša prijateljica sposobna pronaći srodnu dušu. Poštujte njezin single status i dopustite joj da ona sama odlučuje o svojem romantičnom životu. 

"Kako to da si još uvijek single?"

Možda ste vi to mislile kao kompliment jer se čudite što je osoba toliko genijalna poput vaše frendice još uvijek solo. Ipak, ona vam na takvo nešto vjerojatno neće dati odgovor ili će se samo nesigurno nasmijati ili će, pak, imati osjećaj kao da se mora pravdati zato što nije u vezi. 

"Ionako mi se nije sviđao tvoj bivši." 

Ovu izjavu je teško izbjeći, posebice ako vam prijateljica prolazi kroz bolan prekid. Iako će je to možda privremeno utješiti, uvijek postoji mogućnost da se oni pomire, a vama će onda biti vrlo neugodno. 

Bilo što o njezinom biološkom satu

Ovu temu ne biste trebali potezati ni pred kim, ne samo pred solo frendicama. Pustite ljude da žive svoje živote kako oni to žele. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara