"Sve smo mi anđelice": Plus size manekenke posramile Victoria's Secret

"Sve smo mi anđelice": Plus size manekenke posramile Victoria's Secret
Foto: Instagram

KADA pomislite na spektakularnu Victoria's Secret reviju, na pamet vam padnu vitka, isklesana tijela manekenki bez grama masnoće. 

Za manekenke čiji tjelesni opsezi prelaze veličinu 36 ovaj svjetski popularan brend još uvijek nije pronašao mjesto na svojoj pisti. Taj problem već godinama uzrujava mnoge plus size modele koji se bore za jednakost i predstavljanje ljepote raznolikosti. 

Jedna od vrlo popularnih plus size manekenki Robyn Lawley odlučila je povući nešto radikalniji potez i u suradnji s brendom donjeg rublja Simply Be, koji specijalizirano kreira donje rublje za žene koje nose brojeve iznad broja 36, organizirala protestnu reviju pod nazivom "We are all angels", što u prijevodu znači "Sve smo mi anđelice". 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robyn Lawley (@robynlawley) on

Robyn je kampanju pod istim nazivom pokrenula prije malo manje od mjesec dana, a njezin cilj je doprijeti do odgovornih osoba u Victoria's Secretu i otvoriti njihova vrata ženama svih veličina. Uz to, kampanja ima i humanitarnu svrhu što znači da će za svaku objavljenu fotografiju na Instagramu s hashtagom #WeAreAllAngels jednoj beskućnici u Americi biti doniran grudnjak. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robyn Lawley (@robynlawley) on

Revija i kampanja podijelile su mišljenja korisnika društvenih mreža jer, dok neki pozdravljaju ovaj pokret i zalažu se za različitost, mnogi s druge strane smatraju da plus size manekenke nisu dobar uzor mladim djevojkama jer promoviraju pretilost i nezdrav način života. 

No, iako je oporbena strana u jednu ruku u pravu, činjenica je ta da se plus size manekenkama smatraju i one djevojke koje nose broj 38, što, složit ćete se s nama, nikako ne predstavlja nezdravo tijelo prekomjerne težine. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara