Tri najčešće pogreške u njezi lica zbog kojih ste nezadovoljni svojim tenom

Tri najčešće pogreške u njezi lica zbog kojih ste nezadovoljni svojim tenom
Foto: Instagram

BEAUTY rutina njege kože neizostavan je dio dana svako jutro i večer. Nakon teškog make-upa i vanjskih utjecanja koji zagađuju kožu, vrlo je važno temeljito očistiti i hidrirati kožu, posebno prije spavanja. Ipak, postoje tri pogreške koje dovode do loših rezultata zbog kojih vam se čini kao da ne radite ništa za svoju kožu. 

Prečesto koristite piling, ali ne koristite kremu

Iako je piling poželjan dio beauty rutine, ne biste ga trebale koristiti više od jednom do dva puta tjedno jer ćete u protivnom oštetiti površinski sloj kože. Isto tako, nemojte nikako preskakati hidrataciju lica kremom i tonikom. Čak i ako imate masnu kožu, ovaj će korak pospješiti regulaciju sebuma i smanjiti njegovo lučenje. 

Umivate se ledenom ili vrućom vodom

Po pitanju umivanja najbolje bi bilo kada biste se držale zlatne sredine. Vruća voda može isušiti lice dok će ledena zatvoriti pore i smanjiti mogućnost temeljitog čišćenja kože lica. 

Koristite pogrešan proizvod

Ako niste sigurni imate li normalnu, suhu, masnu ili mješovitu kožu, bilo bi idealno kada biste se odlučili za testiranje u ljekarni ili malo boljoj drogeriji. Nakon što doznate taj podatak, bit će vam znatno lakše odabrati proizvod koji će odgovarati vašoj koži. No ono na što biste također trebali pripaziti ako imate osjetljivu kožu je da ne odaberete presnažan proizvod koji bi je mogao iziritirati. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara