Tri stvari koje frizeri žele da znate prije nego se odlučite na bob frizuru

Tri stvari koje frizeri žele da znate prije nego se odlučite na bob frizuru
Foto: Instagram

KADA je u pitanju kosa, u ovom trenutku ne postoji ništa popularnije od fantastičnog boba. To vam može potvrditi i samo jedan pogled na modne piste u Londonu ili Parizu, bilo koji događaj koji na crvenom tepihu okuplja slavne dame ili pak šetnja centrom gradom.

Dosad su ga isprobale brojne slavne dame, kako domaće, tako i strane. Od Irine Shayk pa sve do Severine, a nije joj odoljela ni Kim Kardashian, kao ni Monica Bellucci koja zbog drastične promjene frizure izgleda neprepoznatljivo. Ivanka Trump, Ljupka Gojić Mikić te Priyanka Chopra samo su još neke od poznatih žena koje su u posljednje vrijeme odlučile provjeriti kako im pristaje bob. I znate što? Čini se da su svojim potezom uspjele mnoge uvjeriti kako upravo ova frizura pristaje svima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Severina Kojic (@severina)

No, ako ste već krenuli tipkati broj svog frizera ili frizerke kako biste se naručili na šišanje, pričekajte još malo.

Postoji nekoliko stvari na koje morate obratiti pažnju prije nego što donesete odluku o tom drastičnom rezu.

Oblik lica je bitan

Iako bob generalno odgovara svakom obliku lica, ključno je odabrati pravi rez. Naime, postoji nekoliko vrsta boba. Kraći ili dulji, stepenasto ošišani i valoviti bob samo su neke od njih, a pogrešan odabir mogao bi naglasiti krive dijelove vašeg lica i navesti vas da pomislite kako je bob najgora frizura koju ste ikada imali u životu.

Trik koji stručnjaci za stiliziranje kose predlažu je da isprobate periku i tako provjerite kako bi vam pristajala frizura koja vam se sviđa.

Tekstura kose

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ashley Warnick (@ashleywhair)

Razmislite o tome koliko ste vremena spremni odvojiti za svakodnevno stiliziranje kose. Naime, ne odgovara svaki bob svakom tipu kose, a osim toga, svaki od njih zahtjeva određeno vrijeme kako biste ga oblikovali.

Ako imate tanku kosu, najbolji odabir je kratki bob zbog kojeg će vaša kosa izgledati gušće. Nasuprot tome, gustoj kosi bolje odgovara duži bob koji zahtijeva manje brige. No, ako je vaša kosa prirodno kovrčava, budite posebno oprezni prilikom odabira duljine, a vjerojatno će vam najbolje odgovarati bob koji je iza kraći, a naprijed nešto dulji.

Česti posjeti frizerskom salonu

Ako ste pomislili kako kraća kosa podrazumijeva i manje brige - varate se. Bob je potrebno redovito održavati pa stručnjaci savjetuju šišanje vrhova svakih šest tjedana, a ako se odlučite na kraći bob onda će posjeti frizeru biti još češći.

Naravno, to podrazumijeva i veće financijske izdatke pa provjerite hoće li se ova frizura, osim u vaše vrijeme, uklopiti i u vaš budžet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara