Tri stvari koje svakodnevno koristite, a niste ni svjesni da štete vašoj koži

Tri stvari koje svakodnevno koristite, a niste ni svjesni da štete vašoj koži
Foto: Pexels

ČISTITE i njegujete kožu svakodnevno, pazite na prehranu, ali i dalje ste isfrustrirane prištićima i miteserima koji se neprestano pojavljuju na vašem licu. Nažalost, uz higijenu i prehranu postoje mnogi čimbenici koji, tako reći, potajno utječu na vašu kožu i uništavaju je. 

Ove tri stvari većina vas koristi svakodnevno a da niste svjesni koliko štete vašoj koži:

Jastučnica

Redovito mijenjanje jastučnice veoma je važno za čistoću lica. Tijekom noći mrtve stanice lica same se odstranjuju s lica u velikoj količini, a završavaju, pogađate, na jastučnici. Kako ne biste noćima spavale na površini punoj bakterija, savjetujemo vam da jastučnicu promijenite dva puta tjedno. 

Tipkovnica računala

Ne biste vjerovale, ali tipkovnica računala može sadržavati i do 20 tisuća puta više bakterija od daske na WC školjci! Sam ovaj podatak trebao bi vam biti dovoljan znak upozorenja da tipkovnicu čistite barem jedanput tjedno kako zbog neprestanog kontakta ruku s njom i licem ne biste završile s upalnim bakterijskim procesom akni. 

Mobitel

Osim zbog bakterija, preduga uporaba mobitela nije dobra za vašu kožu i zbog zračenja koje može uzrokovati prerano starenje. Također, kada rabite mobitel u tamnijoj prostoriji, što je više moguće smanjite svjetlinu kako ne biste škiljile i tako poticale stvaranje bora oko očiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara