Trikovi koji će vam pomoći da se osjećate bolje u svojoj koži

Trikovi koji će vam pomoći da se osjećate bolje u svojoj koži
Foto: Instagram

BROJNA istraživanja pokazala su da se privlačnost ne temelji samo na fizičkom izgledu.

Jačina privlačnosti, zadovoljstva i na kraju krajeva samopouzdanja, dolazi iznutra. Kako biste se osjećale samouvjereno i zračile pozitivnom energijom te ojačale svoj um i mišljenje o samoj sebi, preporučujemo vam da poslušate savjete koje je ekipa časopisa Insider otkrila iz raznih pouzdanih izvora. 

1. Nasmijte se kada se gledate u zrcalu

Prema istraživanju velškog Sveučilišta Cardiff, ljudi koji se više smiješe, osjećaju se sretnije. Savjetnica za veze Shadeen Francis objasnila je kako je naš mozak programiran da osmijeh interpretira kao znak sreće, odobravanja i prijateljstva čak i kada se smijemo gledajući sebe u zrcalu. 

2. Govorite o sebi naglas

Studija Sveučilišta Illinois pokazala je da osobe s višim stupnjem samopouzdanja i poslovnim uspjesima često sa sobom razgovaraju naglas. Vi ste sebi najbolja potpora i najbolji prijatelj i kako biste same sebi pokazale koliko visoko i pozitivno mislite o sebi, svaki dan odvojite barem nekoliko minuta kako biste naglas izgovorile sve svoje vrline i sve ono za što ste sposobne. 

3. Više nosite crvenu boju

Osim što je to boja koja najviše privlači suprotan spol, ona odašilje signale strastvenosti i senzualnosti te pomaže pri jačanju samopouzdanja.

4. Hodajte uzdignute glave

Iako vam ovo možda zvuči kao svakodnevna poštapalica prenesenog značenja, ona je puno više od toga. Naime, istraživanje skupine psihologa iz 2010. godine pokazalo je da se osobama koje su hodale ispravljenih leđa i uzdignute glave, znatno smanjila razina kortizola u krvi koji je odgovoran za osjećaj straha. Osim toga, osjećale su se moćnije i samouvjerenije. 

5. Razmišljate o trenucima u kojima ste se osjećale najsamouvjerenije

Još jedno psihološko istraživanje pokazalo je da osobe s visokom razinom samopouzdanja često razmišljaju o trenucima u kojima su se osjećale najsnažnije i najsamouvjerenije. Taj će vam potez dati dodatan vjetar u leđa prije svakog važnog izlaganja, razgovora za posao i sličnih događanja na kojima ste dužni pokazati najbolje od sebe. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara