To su nam susjedi: U ovoj europskoj zemlji žive najbolji muževi

To su nam susjedi: U ovoj europskoj zemlji žive najbolji muževi

Foto: Instagram 

AKO želite brak iz bajke, otkrit ćemo vam za gdje morate kupiti kartu.
 
Rezultati nedavnog istraživanja Svjetske organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj, otkrili su gdje u Europi žive najbolji muževi, a odgovor će oduševiti sve slobodne žene, koje su trenutno u potrazi za jednim.
 
Naime, oni se skrivaju u susjednoj Sloveniji, a do rezultata su doveli podaci o vremenu, koje muškarci utroše na pomaganje svojim ženama.
 
Kod Slovenaca je to 114 minuta dnevno, provedenih u obavljanju kućanskih poslova, što je odličan rezultat u usporedbi s npr. Indijcima, kod kojih se radi o svega 19 minuta.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na drugom mjestu našli su se Danci pa Estonci, a na četvrtom Francuzi, s 98 minuta utrošenog vremena.
 
U nekim slučajevima, kao što su npr. usporedbe s Indijcima, različite brojke dolaze uslijed velikih kulturoloških razlika, no ni Europljani iz nekih razvijenijih zemalja nisu puno vrjedniji po tom pitanju. Tako susjedi Talijani u kućanskim poslovima provedu manje od sat vremena dnevno, Mađari malo više od toga, a Turci tek 21 minutu.
 
Podjela poslova direktno je povezana s razlikom u muškim i ženskim plaćama. Žene, koje obično zarađuju manje, kućanske obaveze tako žele preuzeti na sebe, kako bi nadoknadile tu razliku.
 
Pogađate, ta razlika je najmanja u skandinavskim zemljama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara