Urednik koji je sa samo dvije naslovnice pokazao koliko je sposoban

Urednik koji je sa samo dvije naslovnice pokazao koliko je sposoban

Foto: Getty, Instagram

POČNIMO od travnja ove godine, kada se saznalo da Alexandra Shulman koja je dužnost glavne urednice britanskog Voguea uspješno obavljala čak 25 godina, odlazi s tog mjesta željna nečeg novog i drugačijeg.

Ubrzo se saznalo kako na njezino mjesto stiže muškarac, ali ne bilo koji, nego modni stilist i urednik Edward Enninful koji je itekako poznat i utjecajan u modnom svijetu, a ima i poveću listu celebrity prijatelja.
 
 
"Edward je vrlo utjecajna osoba u modnoj zajednici, Hollywoodu, ali i glazbenom svijetu koji trenutno oblikuju 'duh vremena'", otkrio je tada izvršni direktor Condé Nasta, Jonathan Newhouse, a Edward je u prva dva brojna modne Biblije otkrio kako je vrlo ozbiljno shvatio svoje dužnosti na ovom prestižnom mjestu u modnom svijetu.
 
Naime, dva broja bila su sasvim dovoljna da Edward pokaže kako ima itekakvog smisla u odabiru zvijezde naslovnice koja će mu priskrbiti to da baš svi pričaju o njoj i kako je itekako zaslužio ovo mjesto.
 
Prva je tu čast imala 25-godišnja Afroamerikanka, manekenka Adwoa Aboah s kojom je Edward pokazao i kako neće šutjeti o problemima u modnom svijetu, što je s razlogom oduševilo mase jer ovakvi su modeli često diskriminirani na pisti i izvan nje.
 
 

Objavu dijeli British Vogue (@britishvogue)

 
Mlada manekenka često otvoreno govori o problematičnoj prošlosti - bipolarnom poremećaju, ovisnosti i depresiji te nezadovoljstvu izgledom, zbog čega si je čak pokušala oduzeti život 2015. godine. Tako to nije bila samo modna naslovnica, već i naslovnica posvećena svim ženama koje se danas hrabro bore s takvim problemima i ne odustaju od njihova rješavanja, koliko god to ponekad bilo teško.
 
 
Jučer je predstavljena i Edwardova druga naslovnica na kojoj je Taylor Swift, pjevačica koja je nekada imala sve, no ove joj je godine Hollywood iznenada počeo okretati leđa. 
 
 

Objavu dijeli Taylor Swift (@taylorswift)

 
Podsjetimo, Taylor Swift dugo je bila miljenica javnosti, ali i ostalih slavnih osoba, a još se sjećate njezine mnogobrojne ženske ekipe koja je žarila i palila pozornicama i crvenim tepisima.
 
 

Objavu dijeli Taylor Swift (@taylorswift)

 
No ranije ove godine, za Taylor je počelo ono što su neki odmah počeli nazivati "početkom kraja", a možda su imali i pravo. Nakon burnih i javnih svađa s bivšom prijateljicom Katy Perry te Kanyeom Westom i njegovom sveprisutnom suprugom Kim Kardashian, o njoj je u javnosti stvorena druga slika koja nije uključivala slatku country djevojčicu s plavim loknama i preslatkim mačkama.
 
O Taylor se tada počelo sve glasnije šuškati kako je prava zmija, razmažena diva i lažljivica koja je samo pomno izgradila imidž slatkice, a tome u prilog govori i kako se razišla s brojnim pripadnicama svog velikog ženskog društva, za koje su neke tvrdile da su se bojale napustiti ga, dok se onima koje su ostale uz nju Taylor zahvalila u spotu za pjesmu "Look What You Made Me Do", u kojem je na majicu ispisala njihova imena.
 
 
Taylor se ubrzo nakon toga potpuno povukla iz javnosti te obrisala profile na društvenim mrežama. I dok su novine samo nagađale gdje je i što radi, ona je uživala u ljubavi s novim dečkom te snimanju novog albuma "Reputation", kojim je najavila novo razdoblje u svom životu te konačni obračun s neprijateljima, a kojim je izazvala histeriju.
 
A čini se kako je Edward u tome dobro namirisao samopromociju jer Taylor je zbog svega toga postala "vruća roba" koja je postala vrlo oprezna kome daje intervjue. Zbog toga je njegova veličina postala još veća, a Taylor je naslovnicom i editorijalom dokazala kako ne misli odustati od svog novog, opasnijeg imidža.
 
Jedva čekamo saznati tko će biti sretnica na trećoj naslovnici. Kako je krenulo, očekujemo ponovno nešto veliko.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara