Viralna snimka: Tinejdžerica na TikToku podiže svijest o nasilju nad ženama

Viralna snimka: Tinejdžerica na TikToku podiže svijest o nasilju nad ženama
Foto: Screenshot/Tik Tok/MakeupbyAmber

TIKTOK aplikacija, čija popularnost nadilazi i najpopularnije društvene mreže, polako osvaja svijet. Njeni korisnici svakog dana pronalaze načine kako postati popularni, ali i razgovarati o važnim temama. 16-godišnja Amber je samo jedna u nizu tinejdžera koja je pokušala skrenuti pažnju na obiteljsko nasilje i nasilje nad ženama.

U svojoj TikTok  videosnimci, Amber pjevuši uz pjesmu Lily Allen "Not Fair" (Nije pošteno) i polako šminka modrice na licu. Ona je za BBC rekla da je član njene obitelji bio žrtva nasilja i da ju je to motiviralo snimiti ovu videosnimku.

"Poruka videosnimke je da se znakovi nasilja ne smiju ignorirati. Ako imate i najmanju sumnju da se nešto događa, razgovarajte s tom osobom. Smatram da je nasilje tema o kojoj se ne piše dovoljno", istaknula je Amber.

Njena objava je dobila hrpu pozitivnih komentara. Javljale su se djevojke i žene koje su bile žrtve nasilja, ali i one koje su primijetile znakove istog na drugoj osobi, ali nisu reagirale na vrijeme.

Korisnice su u većini slučajeva komentirale kako je važno da što više popularnih TikTokera i YouTubera priča o nasilju, jer oni trenutno dobivaju najveću pažnju. Naravno, bilo je i negativnih komentara. Javljale su se djevojke koje su doživjele nasilje i rekle mladoj Amber da je njena objava potpuno bespotrebna i da njome samo želi povećati svoju popularnost.  Amber je negirala da njena videosnimka ima bilo kakve veze s povećanjem popularnosti i da je motiv isključivo blisko privatno iskustvo.

Ona nije jedina TikTokerica s ovakvom vrstom objava, ali je iz nekog razloga njena videosnimka jako popularna. 

@makeupbyamber

#pov your best friend opens up to you about her ‘perfect’ relationship #acting #fyp #feature

♬ original sound - emilyreaganbee

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara