Zašto su dizajneri često na gubitku kada slavne dame nose njihove haljine?

Zašto su dizajneri često na gubitku kada slavne dame nose njihove haljine?

Foto: Instagram 

NIJE nikakva novost da haljine koje slavne dame nose na dodjeli Oscara često koštaju pravo malo bogatstvo.
 
No jeste li znali da su dizajneri, usprkos visokim cijenama svojih kreacija, nakon dodjele Oscara i sličnih glamuroznih događaja često na gubitku? Razlog tome su previsoki iznosi dostave haljina slavnim damama koje će ih nositi, koju dizajneri najčešće plaćaju iz vlastitog džepa. 
 
"Za ovogodišnju dodjelu Oscara poslali smo stotinjak haljina i to nas je stajalo oko 50 tisuća dolara," ispričao je dizajner Christian Siriano u emisiji The Michelle Collins Show, čije su kreacije na ovogodišnjoj dodjeli prestižne filmske nagrade nosile Whoopi Goldberg, Laurie Metcalf, Kelly Ripa i brojne druge slavne dame.
 
Sada se vjerojatno pitate zašto bogati celebovi sami ne plaćaju dostavu, no Siriano kaže da to jednostavno nije dio dogovora.
 
"Budžeti većine celebrityja i njihovih stilista ne pokrivaju dostavu pa ako želite da netko slavan nosi vašu kreaciju, morate ju platiti sami," objasnio je dizajner te naglasio da, čak i kada nakon sezone dodjele nagrada zbog dostave završe u minusu, što je jako čest slučaj, to se na kraju krajeva dizajnerima ipak isplati zbog promocije koju dobiju svaki put kada neka velika zvijezda nosi kreaciju s njihovim potpisom. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara