Video - Završen CAP: Juraj Zigman je apsolutni kralj domaće modne scene!

Foto: Borna Čavrag/Index

VEČERAS je završen ovosezonski Cro A Porter. Na posljednjoj modnoj večeri sve je oduševio nevjerojatni Juraj Zigman. Potvrda iznimnog talenta stigla je opet, a ono što je sve posebno razveselilo bio je njegov smisao za show. Njegova revija nije obična, a svaka manekenka odradila je jedan mali performans noseći njegovu najnoviju kolekciju. Inače, revije je večeras otvorio Luka Grubišić i pokazao ponovno da zna što žene vole. Volumizirane suknjice i T-shirt te haljinice i kaputi karta su na koju Luka igra, a pripadnice ljepšega spola to vole. Ipak, teško je ne oteti se dojmu da se Grubišić malo pogubio. Naime, prikazao je sve što se prikazati moglo. od haljinice do suknjica, od kaputa do vjenčanice. Postavlja se pitanje što je zapravo radio, kolekciju za jesen/zimu ili proljeće/ljeto.

Retro muškarci IvanManna

Nakon njega, krenuli su modeli Sonje Lamut, pobjednice Fashion Incubatora. Manifestacija promiče neafirmirane dizajnere, a to je ponekad zaista dobra stvar. Sonja Lamut nije pokazala ništa spektakularno, no kolekcija joj je bila nosiva, romantična i dosljedna, što za debitanticu nije nimalo loše. IvanMann je zaista jedan od modnih pobjednika večeri. Na sjajan način odradio je kolekciju koja evocira dane pedesetih, kada su muškarci bili misteriozna gospoda. Kratko, sažeto i odlično. Nosiva kolekcija s dozom individualizma zaista je jedna od boljih modnih priča ovogodišnjeg CAP-a.

Debi Borne Rajić

Poslije Ivan Manna, predstavile su se Andreja Bistričić i Maja Merlić. Andreja je standardno odlična, a u suradnji s Majom, studenticom arhitekture, to se nije promijenilo. Cure su jedna drugoj dale ono što je falilo, a Bistričić se odmaknula od crno - bijelog svijeta, što je pohvalno i osvježavajuće, koliko god voljeli njezin mrak. Pokazale su print sa stavom i odradile odličan posao. Debitantica Borna Rajić napravila je opsežnu i pretencioznu reviju o kojoj se zaista nema puno za reći.

Juraj Zigman potvrdio status kralja domaće modne scene

Nakon nje, uslijedila je modna kuća MAK, koja ponovno oduševljava. Teo Perić i ovog puta odradio je izvrstan posao. Od boje do krojeva, sve ima svoj smisao, glavu i rep. Ipak je riječ o profesionalcu koji svoj posao radi sjajno već godinama. Show je svima ukrao spomenuti Juraj Zigman. Talentirani Riječanin opet je napravio kolekciju za pamćenje i potvrdio status možda najtraženijeg domaćeg dizajnera. U svoju kolekciju, i predstavljanje iste, uložio je puno truda koji se apsolutno isplatio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara