Žene otkrile kako je izgledao trenutak u kojem su shvatile da ih privlače druge žene

Žene otkrile kako je izgledao trenutak u kojem su shvatile da ih privlače druge žene
Foto: Pexels

NE postoji univerzalan način koji otkriva je li netko gay ili će to tek postati. 

Kako je objasnila LGBTQ+ stručnjakinja Kryss Shane, neki su toga svjesni gotovo od djetinjstva, drugi prihvate svoje seksualno opredjeljenje tek kada određeno istospolno prijateljstvo preraste u nešto više, a treći svega postanu svjesni kroz seksualno istraživanje. 

Drugim riječima, ne postoji "aha" trenutak, nego je svačija priča drugačija. Upravo zato je nekoliko žena za Cosmopolitan otkrilo kako je izgledao trenutak u kojem su shvatile da ih privlače osobe istog spola.

"Uvijek sam na neki način znala, ali sam to tajila jer nisam mislila da bi mi obitelj pružila podršku. No, u srednjoj školi sam upoznala jednu djevojku i počele smo se potajno viđati. Nakon toga više nije bilo povratka i na kraju sam izašla iz ormara. Biti s njom bilo je vrijedno čak i straha od priznanja vlastitim roditeljima", Andrea (19).

"Do kraja srednje škole uvijek su me privlačili dečki, pa sam čak s jednim i izlazila. Svima sam pričala da je on taj i da ću se udati za njega. Na kraju, napila sam se i završila s jednom prijateljicom prema kojoj sam uvijek nešto osjećala", Nicole (21).

"Došla sam u udomiteljsku obitelj sa 16 godina, a da nisam ni znala što to znači biti gay. U mojoj prvoj udomiteljskoj obitelji jedna je djevojka koketirala sa mnom, a ja tada nisam znala kako komunicirati ni sa suprotnim spolom, kamoli s istim. Nekoliko mjeseci kasnije, na Facebooku sam saznala više o LGBTQ+ zajednici. Nakon što sam pročitala nekoliko članaka jednostavno sam znala da sam i ja gay", Chaya Milchtein (24).

"Znala sam već s deset godina iako nisam ni znala što to znači biti gay. Moja dadilja mi je dala veliku kutiju akcijskih figurica iz Ratova zvijezda. S obzirom na to da sam bila dijete opsjednuto brakom, počela sam ih spajati u parove (jedna muška lutka s jednom ženskom lutkom). Kada sam došla do dna kutije, ponestalo mi je muških akcijskih figura i ostale su mi samo dvije prekrasne plave ženske izvanzemaljke. Pokupila sam ih, stavila ih jednu pokraj druge na prozorsku dasku i nešto je samo kliknulo. Bilo je to prvi put da sam čak i razmišljala o mogućnosti da dvije djevojke budu zajedno", Stacy Carter (27).

"Jedne noći ostala sam vani kasno s prijateljima s posla, a troje od nas je završilo na spavanju kod jednog kolege. Kada je on otišao iz sobe, djevojka do mene se okrenula, gledale smo se licem u lice. Čim smo se poljubile, znala sam da nema povratka", Beck Power (35).

"Imala sam 31 godinu i bila sam samohrana majka jednogodišnjaka kada sam shvatila da sam zaljubljena u svoju kolegicu. Bile smo nerazdvojne više od dvije godine. Nakon što smo bile razdvojene tjedan dana, užasno mi je nedostajala i bila sam prva osoba koju je nazvala. Zatekla sam samu sebe kako skačem po sobi, presretna što sam joj čula glas... Bila sam zaljubljena... U ženu", Kristen Smith (35).

"Na fakultetu sam razvila prijateljstvo s jednom djevojkom i godinama smo bile najbolje prijateljice. Oduvijek sam gajila osjećaje prema njoj, a i ona je imala iste osjećaje prema meni. No obje smo ih potisnule jer smo se deklarirale kao heteroseksualne. Iako sam živjela u poricanju, bila sam sretna, sve dok se nismo poljubile. Tada sam imala 23 godine i nije bilo više sumnje da sam gay", Allison Burnett (33).

"Prespavala sam kod prijateljice i nakon što me ušuškala u krevet, poljubila me za laku noć. Kunem se da sam u tom trenutku začula anđele. Oblaci su se razišli, svjetlo je prodrlo kroz njih i težina za koju nisam bila ni svjesna da je nosim, odjednom je nestala. Poljubila sam djevojku i svidjelo mi se", Robyn Vie Carpenter (52).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara