Žene otkrile prave razloge zašto šalju razgolićene fotografije svojim partnerima

Žene otkrile prave razloge zašto šalju razgolićene fotografije svojim partnerima
Foto: Instagram

SLANJE golišavih fotografija partnerima u nekim vezama nije tabu dok se kod drugih ne prakticira. Iako ne postoji točan odgovor na pitanje treba li to raditi ili ne, mnoge zanima zašto se pojedinci vole skidati pred objektivom.

Naravno, očit razlog je zagrijavanje atmosfere kada niste na istom mjestu kao i vaš partner. No jedna znanstvenica je otkrila kako su pravi motivi zbog kojih žene svojim partnerima šalju takve fotografije puno složeniji.

Morgan Johnstonbaugh, znanstvenica zaposlena na sociološkom fakultetu na Sveučilištu u Arizoni, odlučila je napraviti istraživanje kojim je nastojala otkriti što je motiviralo mlade odrasle osobe da se fotografiraju na takav način. Anketirala je 1918 studenta tog sveučilišta tijekom akademske godine 2018.-2019. te im je postavljala pitanja o njihovim seksualnim navikama.

Oko 56 njih je priznalo kako su u prošlosti partnerima slali svoje razgolićene fotografije, a 73 posto od njih koji su se odvažili na to bile su žene, piše Health.

Ponuđena su im 23 razloga zbog koji su se tako fotografirale, a u odnosu na svoje muške kolege studentice su četiri puta češće slale svoje fotografije kako njihovi partneri ne bi izgubili seksualni interes. Osim toga, priznale su kako im vođenje ljubavi podiže samopouzdanje, a zbog ovakvog zagrijavanja atmosfere osjećaju se moćnije.

Johnstonbaugh je rezultate istraživanja predstavila Godišnjem sastanku Američkog sociološkog udruženja u New Yorku, a nada se kako će njezin rad potaknuti stručnjake i roditelje da češće razgovaraju s mladima.

"Trebali bismo razgovarati o tome što mladi rade sa svojim intimnim partnerima i kakve bi posljedice mogle biti", poručila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara