Znate li razliku između kemijskih i mineralnih zaštitnih filtera za zaštitu od sunca?

Znate li razliku između kemijskih i mineralnih zaštitnih filtera za zaštitu od sunca?

Foto: 123 rf

IAKO o zaštiti od sunca trebamo razmišljati tijekom cijele godine, velik broj ljudi svoje zaštitne kreme i serume koristi tek s prvim danima ljeta. A nema dileme da je ljeto napokon stiglo u punom sjaju!

Dok s oduševljenjem uživamo u zrakama sunca i nešto višim temperaturama, moramo se zapitati kako ovu promjenu vremena podnosi naša koža?

Stručnjaci će vam reći da tijekom cijele godine u torbi trebate imati kremu sa zaštitnim faktorom kako biste spriječili štetne utjecaje sunca na vašu kožu i usporili njezino starenje. Proizvodi s prirodnim mineralnim zaštitnim filterima, poput cink oksida i titanij dioksida prirodnog su porijekla, a predstavljaju fizičku zaštitu jer, poput ogledala, reflektiraju sunčeve zrake koje se u tom slučaju odbijaju od površine kože.

 

Stoga preporučujemo kreme za sunčanje s prirodnim mineralnim filterima i organskim biljnim uljima, koji ne sadrže nano čestice jer su netoksični i pružaju dovoljnu zaštitu od UVA i UVB zraka, za razliku od onih s kemijskim filterima, kod kojih su često potrebne godine da se utvrdi njihov pravi učinak na naš organizam.

Pozitivne strane prirodnih mineralnih filtera:

Djelotvorno štite od UVA i UVB zraka
Nisu toksični i ne apsorbiraju se u kožu
Štite neposredno nakon nanošenja te su osobito pogodni za djecu
Traju duže kada su izloženi direktnom djelovanju sunčevih zraka
Puno su nježniji prema osjetljivoj koži i manja je mogućnost iritacija, jer ne dolazi do zagrijavanja kože uslijed kemijske reakcije između filtera i UV zraka
Manje začepljuju pore od onih kemijskih
Duži im je rok trajanja i stabilniji su

Za Vas smo odabrali jedan od najkvalitetnijih prirodnih proizvoda za korištenje prilikom sunčanja,  koji u sebi sadrži kakao maslac, hladno prešana ulja kokosa, masline, sezama, mrkve i suncokreta te gel crvenih algi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100% prirodni BIOMEDIS uljni losion za sunčanje


Uljni losion za sunčanje sadrži isključivo prirodne biljne sastojke. Ne sadrži sintetičke zaštitne faktore već posebno odabrane biljne supstance koje stvaraju prirodni filter (SPF 30) koji štiti kožu od štetnog djelovanja UVA i UVB zraka. Koža time postupno i ujednačeno dobiva lijep brončani ten.

Proizvedeno u Hrvatskoj.

Biomedis proizvodi nisu testirani na životinjama, ne sadrže parabene, umjetne boje, umjetne parfeme niti umjetne konzervanse.

www.biomedis.eu
www.facebook.com/biomedis


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara