"Znojne jabuke" i drugi bizarni ljubavni običaji

"Znojne jabuke" i drugi bizarni ljubavni običaji

Foto: shutterstock

TVOJ je dečko možda tu i tamo napravio nešto čudno kako bi ti pokazao ljubav, no ovi su običaji toliko čudni da sumnjamo da ih ičim možete nadmašiti.

Znojne jabuke

U ruralnoj je Austriji umjesto poklanjanja čokoladnih bombona poželjno djevojci pokloniti jabuku okupanu u znoju muškog pazuha. Zabranjeno voće dobiva sasvim novo značenje, a djevojke sigurno nisu oduševljene ovakvim gestama.

Kambodžanski šator

Pleme Kerung brine o svojim djevicama, pa su tako roditelji za svoju kćer gradili šator čim bi ušla u pubertet. Šator je služio za seks mladoj djevojci, a ona bi po večeri spavala sa čak nekoliko muškaraca, dok ne bi pronašla onog za kojeg se želi udati. Razvod je u ovom plemenu neprihvatljiv, pa je tako potrebno mudro odabrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bali i zubi

Na Baliju je tradicija bila brušenje zuba mladim ljudima, a svećenik bi im očnjake izbrusio do ravnine sjekutića, te se smatralo da ih ovaj postupak čisti od grijeha, zla i pohlepe. Tako očišćeni od grijeha, mladi su se ljudi smatrali spremnima za brak.

Bundling


Tradicija Engleske i Kolonijalne Amerike omogućavala je mladim ljubavnicima da, pod nadzorom roditelja, provedu noć zajedno u istom krevetu. Par je bio odvojen debelim dekama, a ponekad je između njih bila i daska koja je sprječavala snošaj.

Kineski posjeti


U nekim je selima u Kini poznat običaj posjećivanja djevojaka. Djevojke sjede oko vatre i vrte vreteno, a muškarci ogrnuti u crvene deke prilazi im svirajući glazbene instrumente. Mladić odabire djevojku kojoj će svirati serenadu, a ako joj je svidi, djevojka ispod haljine vadi mali stolac na koji on može sjesti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara