Zsa Zsa: Upoznajte pjevačicu čiji je glas pokorio hrvatsku scenu

Zsa Zsa: Upoznajte pjevačicu čiji je glas pokorio hrvatsku scenu

Foto: Instagram

NJEZIN je glas jednostavno očaravajuć.

Ako još uvijek niste čuli za domaću pjevačicu umjetničkog imena Zsa Zsa, doista ne znate što propuštate.

 

A post shared by ZSA ZSA (@zsazsa_music) on

Ova nas je plavokosa slatkica anđeoskog glasa osvojila na prvu pa smo odlučili saznati nešto više o njoj.

"Ja sam jedna šeprtlja pod nadimkom Zsa Zsa koja cijele dane samo pjeva, sluša ili razmišlja o glazbi i jednostavno pokušava živjeti svoje snove. Imam 23 godine i živim u Pušćinama, u jednom predivnom malom selu između Čakovca i Varaždina. Studiram turizam, ali isključivo zbog njegove povezanosti s organizacijom evenata - koncerti i glazbeni događaji... A voljela bih i jednog dana imati svoj mali restoran ili slastičarnicu", otkrila nam je odmah na početku.

Kako je javnost saznala za tebe?

Iskreno, ne znam, haha, čudnim putevima. Jako puno sam stavljala svoje covere na Facebook, Instagram i ponajviše YouTube i to je zapravo pokrenulo sve ovo što je uslijedilo... Sigurno je tu pomogao i X Factor Adria, na kojem sam sudjelovala 2015. godine i sve što sam nekako kroz godine radila malo po malo... I na kraju se desila velika prekretnica, koja mi je totalno preokrenula život, a to je pjesma "Sve u meni se budi" koju smo snimili Damir Kedžo i ja totalno spontano, bez nekih velikih očekivanja. Još uvijek puno radim i trudit ću se uvijek. Ovo je tek početak, ali početak iz snova...

2. Prije tog trenutka, vjerujemo kako je tu bilo jako puno rada i truda...

Pjevam od svoje 5. godine, kad su me roditelji upisali na satove pjevanja. Sve je bila samo jedna velika dječja ljubav i hobi, no nije joj dugo trebalo da se pretvori u strast i u nešto bez čega ne mogu zamisliti svoj dan. Od malih nogu osjećam da je to moj poziv i zato sam sve dala u glazbu, svaku svoju slobodnu sekundu, svaki djelić svog srca. Za mene ne postoji plan B. Postoje različiti interesi, ali glazba i pjevanje su bez imalo razmišljanja uvijek broj 1.
 
Kao klinka sam bila na Izboru za dječju pjesmu Eurovizije i još puno festivala. Kad sam počela stavljati svoje covere na internet, to me povezalo s nekim ljudima poput Lane Jurčević, Ivane Kindl, Željka Bebeka i slično, kojima sam na kraju pjevala backove i od kojih sam posljednje 3 godine, otkada sam došla u Zagreb, upijala koliko sam god mogla. Naučila sam neizmjerno puno toga što se tiče nastupa i svega što se nalazi "iza zastora". A onda mi je nebo (Ante Pecotić i Kedžo) dalo priliku da zakoračim još jedan korak naprijed, i osjećam da se to dogodilo u pravom trenutku. Sve prije bilo bi mi prerano... Sad znam da sam spremna raširiti krila i u potpunosti se posvetiti svojoj ljubavi - glazbi.

3. Kad nije na pozornici, tko je Jelena, što voli i čime se bavi?

Cijeli svijet je pozornica. Tako da ja sve gledam kroz neke umjetničke romantične naočale i često se uhvatim u sanjarenju i pjevušenju. Ponekad sam valjda i dosadna, ali to je meni kao zrak, treba mi da normalno funkcioniram. Volim pisati pjesme, svirati klavir, crtati, a posebno volim kulinarske vode u koje se ponekad upuštam. Sve što u sebi ima nekakvog kreativnog štiha, tu želim biti. A i sve što ima dobar okus, tu želim biti.

 

A post shared by ZSA ZSA (@zsazsa_music) on

4. Ima li na hrvatskoj glazbenoj sceni mjesta za sve i prostora za uspjeh?

Naravno da ima... Za ljude koji istinski vole to što rade, koji ne odustaju i koji su tu iz pravih razloga mjesta će uvijek biti. Takve stvari nađu svoj put, prije ili kasnije...

 

A post shared by ZSA ZSA (@zsazsa_music) on

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Planovi su korak po korak. Ne želim preskočiti izgradnju dobrih temelja. Bez toga nisam sigurna. Ali spremam jaaako puno novih stvari, što se tiče hrvatske, ali što se tiče i engleske glazbe, što je dugo bila moja ljubav i ne želim to zapostaviti. Ne želim se ograničavati... Glazba je nešto posebno i zašto je stavljati u kalup, omeđiti granicama... Radim po osjećaju pa što bude - bude. Uskoro bi trebala snimati spot za novi single "Kada budemo sami", a nakon toga letim za LA da si ispunim snove, napunim se inspiracijom i vidim kako funkcionira glazbeni svijet tamo.

 

A post shared by ZSA ZSA (@zsazsa_music) on

6. Što bi poručila mladima koji žele krenuti tvojim stopama?

Nek se ne boje sebe... Glazba traži iskrenost, to je ono što ljudi prepoznaju... Dajte svoju dušu u to što radite i naći ćete svoj put... Samo strpljivo!

Pssst! Želite li je čuti uživo, Zsa Zsa ove subote, 30. rujna, s početkom u 12 sati nastupa na glavnom zagrebačkom trgu, na terasi Johanna Francka!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara