Zvijezda "Igre prijestolja" hrabro o svojoj bolesti: "Mislila sam da je gotovo!"

Zvijezda "Igre prijestolja" hrabro o svojoj bolesti: "Mislila sam da je gotovo!"
Foto: Instagram

JEDNA od glavnih glumica u hit-seriji "Igra prijestolja", Emilia Clarke, u eseju koji je napisala za The New Yorker otkrila je bolnu istinu o svojoj bolesti, odnosno o dva moždana udara koja je preživjela u rasponu od dvije godine. 

Prvi put ovaj se nesretan slučaj dogodio 2011. godine. "Oblačila sam se u svlačionici u teretani i tada sam počela osjećati snažnu glavobolju. Bila sam toliko izmorena od nje da sam jedva obukla tenisice. Kada sam počela vježbati, morala sam samu sebe tjerati kroz prvih par vježbi... Nisam odradila trening do kraja, već sam otpuzala do svlačionice, gdje sam ponovno počela osjećati kao da mi netko steže glavu elastičnom trakom", napisala je Clarke. 

Tog je dana doživjela prvi moždani udar i završila na operaciji. No bila je riječ o blažem udaru i već nakon nekoliko dana se vratila na posao. 

2013. godine glumica je doživjela još jedan, ovaj put znatno teži i jači, moždani udar. 

Druga operacija bila je neuspješna pa se Clarke morala podvrgnuti trećoj, vrlo rizičnoj operaciji: "Ovog puta su morali doći do mog mozga na staromodan način - kroz lubanju. Operacija nije mogla čekati."

Nakon dužeg oporavka Clarke se vratila na posao i uspješno je odrađivala sve obaveze dok jednog dana ponovno nije počela osjećati bol snažniju no ikad.

"Mislila sam da je gotovo. To je to. Moje vrijeme je isteklo", prisjetila se Clarke. No srećom, četvrta operacija nije bila potrebna i Clarke se uz pomoć liječnika i terapija uspjela potpuno oporaviti. 

Upravo zato, zbog vlastitog trnovitog puta, Clarke je osnovala organizaciju naziva "SameYou" koja pomaže ljudima da se oporave nakon ozljeda mozga i moždanog udara. 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara