Zvijezda Prijatelja otkrila da se osjećala "kao planina" kraj kolegica iz serije

Zvijezda Prijatelja otkrila da se osjećala "kao planina" kraj kolegica iz serije
Foto: WENN, Giphy

GOTOVO 25 godina nakon emitiranja prve i 15 godina nakon zadnje epizode Prijatelja glumica Lisa Kudrow (Phoebe Buffay) progovorila je o problemu s kojim se suočila kad je snimala seriju i s kojim se tijekom karijere susreću i brojne druge poznate dame.

U podcast emisiji WTF 55-godišnja glumica dotaknula se teme o iskrivljenim standardima ljepote koje nameće Hollywood i prema kojima je pothranjenost poželjna te je otkrila kako se zbog toga često osjećala loše u vlastitoj koži.

"Nažalost, samo premršave žene izgledaju 'dobro' prema holivudskim standardima -  i to je lekcija koju sam naučila na vlastitoj koži", ispričala je Lisa te je otkrila da se sama zbog toga izlagala rigoroznim dijetama koje su ugrozile njeno zdravlje.

"Kad sam smršavjela, stalno sam se osjećala slabo i postala sam boležljiva", prisjetila se. Lisa je priznala i da se u to vrijeme stalno uspoređivala sa svojim mršavijim kolegicama iz serije, glumicama Jennifer Aniston (Rachel Green) i Courtney Cox (Monica Geller), zbog čega joj je bilo još teže prihvatiti svoje tijelo.

"Kad god bih se vidjela na televiziji pored njih dvije, pomislila bih: O moj bože, ja sam planina od žene", prokomentirala je Lisa.

A da se po tom pitanju do danas u Hollywoodu baš ništa nije promijenilo, nedavno je otkrila zvijezda serije Igra prijestolja, glumica Sophie Turner koja je u intervjuu za Sunday Times progovorila o svojoj opsjednutosti brojanjem kalorija tijekom snimanja serije nakon što je dobila uputu da mora smršavjeti.

"Bila sam premlada i presvjesna svog tijela. Sve o čemu sam razmišljala bile su kalorije i uglavnom sam po cijele dane jela orašaste plodove", priznala je Sophie te je otkrila i da je pothranjenost imala brojne negativne utjecaje na njezino zdravlje, uključujući i izostanak menstruacije tijekom jedne cijele godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara