16. mladih hrvatskih sportaša na 6. Eyofu

ŠESNAEST mladih hrvatskih sportaša nastupit će na 6. zimskom Europskom olimpijskom festivalu mladeži (EYOF), koji će se uz sudjelovanje 1450 natjecatelja iz 48 zemalja održati od 25. do 31. siječnja u slovenskom Bledu.

Hrvatski sportaši nastupit će u alpskom i nordijskom skijanju, biatlonu i umjetničkom klizanju, a svakako se najviše očekuje od olimpijke Ane Jelušić i nadolazeće skijaške nade Natka Zrinčića - Dima. Uz njih, sa vršnjacima iz Europe rođenih 1986. i 1987. godine, u alpskim disciplinama natjecat će se Danko Marineli, Ivan Ratkić i Tin Široki.

U skijaškom trčanju natjecat će se Pavle Kruljac, Alen Kufner, Anton Rački i Branimir Svetličić, te tri nordijke: Krunoslava Kauzlarić, Lorena Malec i Zvjezdana Veljković. U biatlonu će nastupiti Jakov Fak i Blažimir Crnković, dok ćemo u umjetničkom klizanju imati dva predstavnika i to Josipa Gluhaka u konkurenciji klizača i Željku Krizmanić u konkurenciji klizačica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef naše misije bit će direktor Ureda za olimpijski program HOO-a Josip Guberina, a podršku našim mladim sportašima na Bledu dat će predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Ivica Miočić-Stošić, koji će na Bledu imati više službenih i neslužbenih susreta s čelnicima olimpijskih odbora europskih zemalja.

Bit će to treća, od pet ovogodišnjih multisportskih priredbi, na kojima će sudjelovati hrvatski sportaši, koji su upravo završili nastupe na zimskoj Univerzijadi u Travisiu i zimskim igrama mladeži Alpe-Jadran u Koruškoj. Poslije zimskog EYOF-a, HOO će još ove godine, naše sportaše poslati na ljetni EYOF u Parizu u srpnju i na ljetnu Univerzijadu u kolovozu u Koreju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara