17-godišnji Wunderkind Nikola Šarić, za koga ratuju BiH, Srbija, Danska i Hrvatska, potpisao za Liverpool

PREMA pisanju otočkih medija Rafa Benitez pobijedio je u ratu za mladu zvijezdu danskog Herfolgea Nikolu Šarića, kojeg su žarko željeli dovesti i Tottenham i Barcelona.

17-godišnji napadač potpisao je trogodišnji ugovor, a na Anfieldu se presretni obavljenim poslom. Slično raspoloženja vlada i među čelnicima danskog kluba, koji su dobili 600 tisuća eura odštete.

"Kada su mi rekli tko sve traži Šarića nisam vjerovao. Zaista smo zadovoljni i ponosni što Nikola odlazi u jedan od najvećih klubova na svijetu. Željeli smo na njemu zaraditi više novca, ali ubrzo mu ističe ugovor, a on sam vuče i nekakvu malu ozljedu tako da više od ovoga nismo mogli dobiti", rekao je sportski direktor Herfolgea Per Rud.

Ljevonogi Šarić pak jedva čeka da se priključi svom novom klubu.

"Ovo je jedinstvena prilika za mene. Trenirati ću sa nekima od najboljih igrača na svijetu, što za moj razvoj mora biti od velike pomoći. Zaista sam presretan razvojem događaja, jer donedavno ovako nešto nisam ni sanjao." - rekao je Šarić.

Volio bi igrati za Dansku, ali nikada se ne zna...

Evo i nekoliko riječi Šarića (koji je rođen 6. siječnja 1991. godine u Sarajevu, a igrao je za sve mlade selekcije Danske, upisavši nastupe i za U16, U17 i U18) otprije pola godine, kada je dao intervju za stranicu BHTalents.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da sam ovdje i imam dansko državljanstvo, a i već sam član mlade reprezentacije Danske, najradije bih igrao za Dansku, ali nikada se ne zna. Ipak, ovdje sam od malih nogu i ovdje sam počeo igrati nogomet. Za Dansku nikada do sada nije igrao neki stranac, barem kada je riječ o A reprezentaciji, a volio bih kada bi baš ja probio taj led." - rekao je Šarić.

Šarićev otac je Srbin, a majka Hrvatica...

"Otac mi je Srbin iz Bosne, a majka Hrvatica, oboje su veliki jugonostalgičari i ne pridaju veliki značaj religiji, uvijek su mi pričali da tamo žive najbolji ljudi svih vjera i da nije važno tko je tko, postoje samo dobri i loši, tako da se ja osjećam bivšim Jugoslavenom, jer smo iz te zemlje i došli, kada je počeo rat." - napominje Šarić.

Već je bio u Barceloni..

"S obzirom da sam bio u Barceloni gdje su mi nudili ugovor na 3 godine, ona ostaje i dalje klub za koji želim igrati. Tada sam imao tek 13 godina i rekao sam im ne još. Možda jednog dana...Što se tiče nekakvog nogometnog uzora, nemam ih puno, ali ako već moram izabrati jednoga, neka bude Crespo." - rekao je Šarić.

V.B.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara