2003. godina proslave 100-godišnjice sveučilišnog sporta

NIZOM sportskih natjecanja i prigodnih manifestacija ove će se godine obilježiti 100 godina sporta na Sveučilištu u Zagrebu.

Obilježavanje te značajne sportske obljetnice organiziraju Rektorat zagrebačkog Sveučilišta, Hrvatski akademski sportski klubovi Mladost pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića. Proslavi 100. obljetnice posvećena su brojna natjecanja u četrnaest sportova u organizaciji klubova udruženih u HAŠK Mladost, a ova značajna obljetnica bit će zaokružena Svečanom akademijom 21. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, na kojoj će biti predstavljena prigodna Monografija i prikazan film o svim ovogodišnjim susretima upriličenim u čast ove manifestacije.

"U sklopu ove proslave cijele godine održavat ćemo i niz sastanaka, tribina i okruglih stolova," istaknuo je Vjekoslav Jerolimov prorektor za nastavu i studente. Dodajmo kako će se u sklopu obilježavanja 100-godišnjice održati i Otvoreni dani Mladosti (14. i 15. lipnja) u Sportskom parku Mladost na kojem će se okupiti niz bivših i sadašnjih, te istaknutih osoba iz sportskog i društvenog života.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prilika da pokušamo popraviti status studentskog sporta i pokušati ga približiti pozicijama koje zauzima u Europi i Svijetu," dodao je Damir Karlović, predsjednik Izvršnog odbora proslave.

Cijeli projekt stoji milijun kuna, od čega će 30 posto potrebnih sredstava namaknuti iz javnog i državnog sektora, dok će se ostatak pokušati pokriti marketinškim akcijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara