7 Hajdukovih navijača u najgorem rimskom zatvoru

7 Hajdukovih navijača u  najgorem rimskom zatvoru

U RIMSKOM zatvoru Regina Coeli nalazi se sedam hajdukovih navijača uhićenih u četvrtak prilikom dvoboja Kupa UEFA Roma - Hajduk, a protiv kojih je sudac pokrenuo optužbu za krađu u trgovini i pružanje otpora policiji.

Otežavajuća okolnost, kako je nam rekao njihov odvjetnik Marco Lombardi, je što je sudac procijenio da su upali u skupini u trgovinu i da je ozlijeđen jedan policajac koji treba mirovati 10 dana, nakon što su pružali otpor, pokušavajući pobjeći.

Prema neslužbenim informacijama, Reggina Celli po uvjetima spada u red najgorih rimskih zatvora. U njemu kazne odslužuju ubojice, silovatelji i razbojnici.

 

Danas je hrvatske zatvorenike posjetio hrvatski veleposlanik u Rimu Drago Kraljević. Odvjetnik je zatražio njihovo oslobađanje, te jezatraženo i hitno izjašnjavanje Suda, koji ima rok od deset dana za davanje odgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Talijanske vlasti nisu do ponedjeljka obavijestile hrvatsko veleposlanstvo o uhićenju sedmorice navijača, a Kraljević je danas mogao ih posjetiti nakon što je za to dobio dopuštenje suda.

Odvjetnik Lombardi je obavijestio i obitelj zatvorenih hrvatskih navijača.

 

Talijanski tisak je objavio da se Hajdukovi navijači u zatvoru se nalaze zbog razbojstva "teškog" 400 eura. Pritvoreni navijači su navodno na dan utakmice ušli u trgovinu sportske opreme, a nakon što su izašli, prodavačica je pozvala policiju i prijavila nestanak artikala u vrijednosti 400 eura. Talijanska je policija, po svemu sudeći, nasumice s Piazze del Popolla privela sedmoricu navijača, od kojih su šestorica iz Splita a jedan iz Mostara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara