84 ozljeđena navijača u Zuerichu, čak 158 u Bernu

ČAK SU 84 navijača ozlijeđena u neredima koji su u petak navečer izbili u najvijačkoj zoni u Zürichu nakon dvoboja Rumunja i Talijana.

"Bila je to uvjerljivo najteža noć sa sigurnosnog stajališta od početka Eura", izjava je predstavnika lokalne, ciriške policije.

Jedan je 25-godišnji građanin Züricha pogođen teškim predmetom u glavu u središtu grada, te je završio u bolnici. Stradao je i još jedan lokalni Švicarac, kojega su bacili u rijeku Limmat dok je fotografirao s mosta.

Čak 110 tisuća Nizozemaca okupiralo Bern

Bilo je problema i u Bernu, koji je okupiralo 110 tisuća nizozemskih navijača.

"Ukoliko uzmemo u obzir da je broj navijača za dvostruko premašio broj stanovnika, 105 privedenih još je uvijek razumna brojka",  izjavio je glasnogovornik bernske policijske uprave.

Isti je izvor objavio podatak da je medicinska pomoć pružena 158 ozlijeđenih. Neki su ranjeni nožem, neki su stradali u sporadičnim tučnjavama (uglavnom slomljenih čeljusti), a neki su se otrovali mješavinom alkohola i droge.

Šestorica talijanskih navijača uhićeni su uoči utakmice na Letzigrundu jer su izazivali nerede i napali djelatnika redarske službe.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara