A tko će platiti kredit? Baldasar i Andabak nisu zadovoljni ponudom Amerikanaca!

A tko će platiti kredit? Baldasar i Andabak nisu zadovoljni ponudom Amerikanaca!

Foto: Cropix

NAKON što su američki ulagači službeno predali ponudu za preuzimanje Hajduka, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar i najveći pojedinačni dioničar kluba Jako Andabak zaključili su da ih ona ne zadovoljava! Grad bi izgubio vlasništvo nad klubom, a ostao bi mu kredit na leđima! Bez obzira na slatke prekooceanske riječi, za njih ovdje računice - nema. Nije još gotovo, vremena za promjene ima, ali prema informacijama koje je Index dobio u tijeku večeri, lideri Hajduka i Splita tražit će bolju ponudu.

> Amerikanci puni obećanja: "Hajduk vrijedi nula kuna, a mi želimo uložiti 230 milijuna"

Ponuda koja uključuje ulaganja 230 milijuna kuna kroz pet godina (oko 7 milijuna eura po sezoni) Gradu i Andabaku nije se činila dobra. Muči ih 30 milijuna kuna duga od kredita za koji je garantirao Grad Split, i kojeg bi rado "u paketu" uvalili Amerikancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andabak, koji je u dionice Hajduka uložio 14 milijuna kuna, tvrdi kako ponuda nije prihvatljiva niti za njega niti za Grad, no ostavlja prostor za promjene.

S druge strane, Amerikanci su jasno dali do znanja kako ih ne zanima otkup dionica od malih dioničara, već žele isključivo 51 posto i to od gradskih 56 posto vlasništva nad klubom. Ne pada im napamet platiti 500 kuna po dionici, već u klub žele ući ulaganjima u infrastrukturu i rješavanjem svih obaveza koje prema klubu ima Grad, kao i dugova prema igračima i NK Šibenik zbog čega je Hajduk opet pod (odgođenom) suspenzijom.

Splitski gradonačelnik sazvao je press konferenciju za četvrtak u 9 sati.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara