Afera NK Dalmatinac: Maleš protuzakonito dao u podnajam Zlatku Vujoviću teren na Spinutu?

Foto: Hina 

GRAD SPLIT raskinut će ugovor kojeg je imao s HNK Hajdukom za teren NK Dalmatinca kraj PIS-ovih baraka na Spinutu, najavio je danas splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Objasnio je i zašto.

Ugovor je sklopljen na deset godina i Hajduk bio dužan osigurati korištenje terena NK Dalmatincu bez naknade, no bivši predsjednik kluba s Poljuda Hrvoje Maleš dao je teren u podnajam bivšem Hajdukovcu Zlatku Vujoviću, a to se nije smjelo napraviti.

Zbog nesređenih odnosa, Vujović je nedavno blokirao račun NK Dalmatinca ovrhom na 25 tisuća kuna, a gradonačelnik Ivo Baldasar odlučio je stvar presjeći te raskinuti ugovor s Hajdukom.

Vujović došao do ugovora jer je bio dobar s Kerumom?

Sporni ugovor s Vujovićem Maleš je sklopio koncem 2010. godine za vrijeme Kerumovog mandata. Grad Split većinski je vlasnik Hajduka, a Vujović je, kako nam kažu, odličan s Kerumom. Vujović je dobio pomoćno igralište i lokal, kojeg je inspekcija zatvorila jer je preizgrađen. Dalmatinac je, pak, trebao zadržati veliki teren, kao i pravo korištenja manjeg terena.

Odnosi između Vujovića i NK Dalmatinca u posljednje vrijeme su postali neizdrživi. Stvar je završila na sudu, a nekoliko mirovnih misija iz Hajduka nisu rezultirali plodom. Štoviše, kaže nam naš izvor, shvatilo se da je pomirenje nemoguća misija pa su s Poljuda odlučili lopticu prebaciti u gradonačelnikovo dvorište.

Baldasar: Razmišljamo o kaznenoj prijavi

Baldasar kaže da je situacija bila nemoguća i da nije preostalo ništa drugo do da teren vrate ponovno pod gradske skute, a sve kako bi zaštitili NK Dalmatinac, koji posljednjih 60 godina egzistira na tom terenu. Splitski gradonačelnik kaže kako je Vujoviću podnajam dan protuzakonito. Otkrio nam je i kako razmišljaju i o podnošenju kaznene prijave protiv odgovornih osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara