Ajax traži objašnjenje Murićevog statusa, Dinamo poručio: Ne ide nikamo bez odštete!

Foto: Screenshot

 DINAMO je nizozemskim novinarima potvrdio kako je Robert Murić dogovorio prelazak u Ajax, ali da će na Maksimiru ipak ostati još godinu dana.

Još prošle zime Murić je najavio takav ishod. Nadao se da će otići već ovog proljeća, ali na put su mu stala braća Mamić koja su uz pomoć HNS-ovih tijela uspjela zadržati 18-godišnjeg napadača poništenjem profesionalnog ugovora i vraćanjem na snagu stipendijskog po kojemu Murić mora ostati do ljeta 2015. godine.

Glasnogovornik Dinama Vedran Attias potvrdio je za nizozemski Showtime: "Znamo da je postignut dogovor s Ajaxom. Nama se Ajax službeno nije javio".

S Maksimira su Ajaxu poručili i kako očekuju isplatu odštete, iako sljedećeg ljeta Murić može otići za "sitniš" od par sto tisuća eura koji propisuje FIFA.

"Murićevi agenti pokušavaju ga izvući iz ugovora s Dinamom, tvrde da je slobodan igrač, ali Dinamo je siguran da Murić neće pobjeći, barem ne bez dozvole kluba. Hrvatski nogometni savez podupire Dinamo", rekao je Attias Nizozemcima.

Nedavno su nizozemski novinari otkrili kako Ajaxovo nesuđeno pojačanje uopće ne trenira u Dinamu zbog svađe s Mamićima oko transfera. Sve je počelo još na zimskim pripremama, kada je Murića Mamić izbacio iz momčadi nakon što je sa suigračima podijelio kako je dogovorio prelazak u Ajax odmah nakon 18. rođendana. Zdravko Mamić Murićevom ocu i menadžerima je čak i prijetio, a mladi igrač vraćen je u mladu momčad i nije se više pojavljivao na treninzima.

"Bilo bi najbolje za igrača da pronađe novi klub i počne igrati. Ako želi otići iz Dinama, uvijek postoji način. Ovaj sada, nije pravi put", poručili su iz Dinama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara