Amerikanci mu predviđaju veliku karijeru: Stipe Miočić bit će jedan od najvećih u UFC-u

Foto: Fight site 

STIPE MIOČIĆ trenutno i službeno pripada krugu od deset najboljih UFC-ovih teškaša, ali nemali je broj onih koji smatraju da je njegov potencijal čak i veći od toga.

Među potonje spada i američki sportski novinar Kevin Davidson s portala Rant Sports te je američko-hrvatskom borcu posvetio jedan članak, kojeg prenosimo u cijelost.

"Pošto je bio dosta slab tjedan u MMA svijetu, posvetio sam se gledanju snimki nekih nedavnih mečeva. Jedna od borbi koja mi je privukla pažnju je i ona između Stipe Miočića i Royja Nelsona."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se kad je Miočić dragovoljno uskočio kao zamjena u meč protiv Nelsona, svi su smatrali da je napravio veliku grešku i praktički počinio samoubojstvo. Smatrao sam i tada Miočića dobrim borcem, ali ipak neiskusnim i složio sam se s onima koji su mislili da nema šanse u toj borbi. No, on je kao u filmovima iznenadio sve odličnom taktikom i bez problema srušio Nelsona. Bilo je to nevjerojatno za gledati i u tom trenutku sam znao da će Stipe biti u samom vrhu teške kategorije."

"Miočića su mnogi proglasili kao sljedećeg velikog borca već po samom dolasku u UFC, gdje je prvi meč odradio protiv Joeyja Beltrana. Nije bio lagan zadatak, ali Stipe je bio impresivan protiv njega i slavio je sudačkom odlukom. Nakon toga uslijedile su dvije pobjede nokautom, a onda je došao poraz od Stefana Struvea. Tu je možda donio neke loše odluke tijekom meča. Upravo zbog toga sam smatrao da će teško stradati i u borbi protiv Nelsona, ali pokazao je iznimnu zrelost i da je nešto naučio iz tog poraza."idjeti kako će se snaći na podu s jednim tako opasnim suparnikom i je li još dodatno unaprijedio svoje udaračke tehnike. Vjerujem zaista da će Miočić postati jedan od najboljih, a meč protiv Gonzage će pokazati je li na pravom putu da zaista dođe u sam vrh teške kategorije ili mu je potrebno nešto više vremena", napisao je američki novinar.

"Sad ga čeka meč protiv Gonzage, koji će mu predstavljati pravi test u parteru, a to je ispit kakav Stipe još nije imao. Bit će jako uzbudljivo vidjeti  kako će se snaći na podu s jednim tako opasnim suparnikom i je li još dodatno unaprijedio svoje udaračke tehnike. Vjerujem zaista da će Miočić postati jedan od najboljih, a meč protiv Gonzage će pokazati je li na pravom putu da zaista dođe u sam vrh teške kategorije ili mu je potrebno nešto više vremena",  zaključuje se u tekstu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara