Arda Turan i Tajlanđani tvrde: FIFA je lažirala Zlatnu loptu

Arda Turan i Tajlanđani tvrde: FIFA je lažirala Zlatnu loptu

Foto: Getty Images

SVAKE godine isti cirkus. Gotovo da ne može proći niti jedan izbor za najboljeg igrača svijeta, a da se nakon dodjele ne vuku repovi i skandali.
 
Tako je bilo i sada jer su se javili neki izbornici i kapetani reprezentacija koji tvrde da su im glasovi promijenjeni pa je sumnja u to da je FIFA lažirala izbor za Zlatnu loptu opravdana.
 
Kako je poznato, u ponedjeljak Zlatnu loptu dobio je Cristiano Ronaldo s uvjerljivom prednošću u odnosu na konkurente Lionela Messija i Manuela Neuera, dok je u utrci za najboljeg trenera pobijedio Joachim Löw ispred Carla Ancelottija i Diega Simeonea. Međutim, odmah nakon izbora počeli su se javljati pojedinci koji su upozorili da tu nije bilo sve čisto.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kapetan Turske i jedan od najboljih igrača Atletica, Arda Turan na svojem je Twitter profilu napisao kako u izboru za najboljeg trenera nije glasao za Josea Mourinha, već za Diega Simeonea.
 
Također, izbornik Tajlanda Kiatisuk Senamuang objavio je  da je maksimalnih pet bodova dao Lionelu Messiju, tri Cristianu Ronaldu, a jedan Philippu Lahmu. No, FIFA je objavila kako je tko glasovao i ispada da je Tajlanđanin dao pet bodova Ronaldu, tri Messiju i jedan Lahmu.
 
Uz to, i tajlandski kapetan Adul Lahso rekao je da je tri boda dao Neueru, a ne Robbenu kako je službeno stajalo.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara