Armstrong: U 90-ima bih opet varao, a danas to nije potrebno

Armstrong: U 90-ima bih opet varao, a danas to nije potrebno

Foto: Guliver Image/Getty Images

LANCE ARMSTRONG se za BBC ponovno dotaknuo svoje doping afere, zbog koje mu je oduzeto sedam ukupnih pobjeda na Tour de Franceu, odnosno zbog čega je prošao put od "jednog od najvećih sportaša u povijesti" do "jednog od najvećih varalica u povijesti".
 
"Da se natječem sad u 2015. godini, ne bih koristio doping jer mislim da mi ne treba. No, da me vratite u 1995., kad je doping vladao tim sportom, vjerojatno bih ga opet uzimao", rekao je danas 43-godišnji Amerikanac koji je korištenje dopinga priznao u siječnju 2013. gostujući kod Oprah Winfrey.
 
Međutim, istaknuo je drugu stranu svojih "grijeha". "Kad sam to onda odlučio, bila je to odluka moje momčadi, bila je to zapravo odluka cijelog pelotona. Bila je to loša odluka u jednom dobu daleko od savršenog, ali dogodilo se. I znam što se sve dogodilo zbog toga ovom sportu, doživio sam rast biciklizma."
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Pojasnio je to brojkama, prema kojima je njegov dobavljač Trek tada povećao prodaju sa 100 milijuna na milijardu dolara, a njegova humanitarna zaklada za pomoć oboljelima od raka, bolesti koju je i sam prebolio, prošla je put od nule do prihoda od 500 milijuna dolara.
 
"Ne bih promijenio odluku o korištenju dopinga, ali možda bih promijenio čovjeka koji mi je to omogućavao. Mijenjao bih način na koji je djelovao", zaključio je Armstrong.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara