Atletico je pod Simeoneom najuspješniji u klupskoj povijesti

Foto: Hina

ATLETICO MADRID u petak navečer stigao je do 30. trofeja u svojoj povijesti, odnosno petoj u eri Diega Simeonea na klupi Rojiblancosa, koja je počela u prosincu 2011. godine. Argentinski strateg tako je postao najuspješniji trener u povijesti ovog madridskog kluba.
 
Nakon europskih Superkupova Europa lige i europskog Superkupa 2012., Kupa kralja 2013., Primere 2014. došao je i španjolski Superkup, drugi u Atleticovoj povijesti, prvi je osvojen 1985. godine. Bio je Simeone blizu još dvama naslovima, prošle je sezone tijesno poražen u španjolskom Superkupu od Barcelone, a ovogodišnjeg dramatičnog raspleta finala Lige prvaka lako se prisjetiti.
 
Pridodamo li ovim trofejima i one iz 2010. godine pod ravnanjem Quiquea Floresa, Europa ligu i europski Superkup, dolazimo do sedam osvojenih trofeja u razmaku nešto većem od četiri godine. Posljednja takva "berba" bila je 1960-ih godina, kad je Atletico osvojio pet naslova u šest godina, te 1970-ih, kad je u pet godina osvojen isto toliki broj titula.
 
Inače, od 30 titula Atletica, 24 ih je došlo iz domaćih natjecanja, osvojili su deset naslova prvaka, deset naslova u Kupu Kralja, jedan u domaćem Kupu prvaka, jedan Kup predsjednika Španjolske federacije i dva španjolska Superkupa. Od međunarodnih natjecanja osvojili su Interkontinentalni kup, Kup pobjednika kupova, dvije Europa lige i dva europska Superkupa.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara