BBB odbili ulaznice za Srbiju: "Ne želimo privilegije od kriminalaca i jebivjetara"

BBB odbili ulaznice za Srbiju: "Ne želimo privilegije od kriminalaca i jebivjetara"

Foto: Goran Mehkek / Cropix

DOK su građani širom Hrvatske svoje živce gubili pokušavajući doći do ulaznice za utakmicu protiv Srbije na Maksimiru, Bad Blue Boysi svoj su dio, koji im je osigurao HNS, hladno odbili.

Dinamovi navijači jasno su poručili da bi to bila pljuska u lice njihovoj dugogodišnjoj borbi protiv kriminala u hrvatskom nogometu. Ulaznice im je osigurao izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, nekad najbliži suradnik Zdravka Mamića u Maksimiru, a danas u Rusanovoj.

BBB su na svojoj službenoj stranici objavili priopćenje, u kojem su objasnili svoj potez. Prenosimo ga u cjelosti.

"Prošli četvrtak, 14. veljače, predsjednik Kluba navijača BBB iz Zvonimirove obavijestio je nas, kao vodstvo grupe, da je Damir Vrbanović u ime HNS-a predložio Koordinaciji navijačkih udruga(dakle svim hrvatskim grupama uključujući i BBB) da naprave popise sa imenima i ostalim osobnim podacima, svaka grupa posebno, kako bi dobili ulaznice za utakmicu sa srbijom van redovne prodaje.

Ponudu smo odmah isti dan odbili i obavijestili predsjednika kluba iz zvonimirove da ne radi nikakve popise jer BBB neće ni na bilo koji način pregovarati i kontaktirati sa HNS-om niti bilo kime iz saveza, nego ćemo ulaznice kupovati ISKLJUČIVO u redovnoj prodaji(iako smo zajedno sa ostalim grupama sudjelovali u pregovorima oko podjele ulaznica za prošli EURO u Poljskoj i Ukrajini, što je bila naša velika pogreška bez obzira na okolnosti).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim ostalim grupama unutar Koordinacije smo poručili isto i naglasili da ne želimo sudjelovati u bilo kakvim pregovorima oko te utakmice, te da ćemo na Maksimir doći sami.

Bilo kakva suradnja sa ljudima koji su trenutno na čelu saveza bila bi pljuska svemu za što se godinama borimo, našoj ideji, našoj žrtvi, svima onima koji iz tjedna u tjedan trpe brutalnu represiju i sustavni progon zato jer su dio naše grupe. Ne želimo nikakve privilegije od kojekakvih kriminalaca i jebivjetara koji su oteli i uništili naš klub i koji nam godinama svojim mafijaškim metodama namještaju zabrane i zatvore, nego ćemo do ulaznica doći ili kao i svi ostali smrtnici ili nikako. Od sada i zauvijek.

Ni zbog čega nećemo pljunuti na svoja uvjerenja i na sve što smo zajedno prošli, a pogotovo zbog jedne utakmice pa makar to bila i ova sa srbima.

Danas smo saznali da su se popisi svejedno radili u zvonimirovoj, bez našeg znanja i PROTIV NAŠE ODLUKE. Svi koji do ulaznice za ovu utakmicu dođu na ovakav, za nas nečastan način, idu protiv odluke vodstva BBB zato pozivamo sve Boyse sa tog popisa koji su izmanipulirani i iskorišteni da ne uzimaju ulaznice od saveza, nego da zajedno do ulaznica dođemo na drugi način. Dogovor je da na toj utakmici zajedno, kao grupa, budemo na južnoj tribini, koliko god to bude moguće s obzirom na “crne liste” i slične umotvorine “obezbeđenja” iz saveza i mamićeve uprave. Sve naše ekipe i podružnice mogu nas kontaktirati u vezi ostalih detalja.

DOSLJEDNOST, USTRAJNOST, PREDANOST, ŽRTVA…. DO POSLJEDNJEG ČOVJEKA! BAD BLUE BOYS.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara