Baldasar otkrio navijačima: Grad Split će vratiti Hajdukov kredit od 30 milijuna kuna, jer klub to ne može

Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix

NAŠ HAJDUK, odnosno predstavnici te udruge, sastali su se s gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom na njegov poziv, nakon što su prošlotjedni istupi gradonačelnika o stanju u klubu podigli veliku buru.

"Detaljno stanje duga, kao i financijske pokazatelje i trendove koji pokazuju u kojem smjeru se kreće Hajduk, ostavili smo za Gradsko vijeće na kojemu će to prezentirati predstavnici Hajduka." rekli su predstavnici navijačke udruge o onom što najviše zanima navijače Bilih:

"Gradonačelnik je predstavio svoje ideje koje je već iznosio u javnosti i s kojima namjerava izaći pred Vijeće, a one se odnose na potporu Grada Splita radu Omladinske škole Hajduka te eventualnu dokapitalizaciju ili prodaju dijela dionica kluba.

Gradonačelnik je potvrdio da je svjestan obveze ulaganja Grada Splita u investicijsko održavanje stadiona Poljud, što je obveza iz ugovora potpisanog uoči preoblikovanja Hajduka u športsko dioničko društvo.

Upoznao nas je i s tim da će kredit od 30 milijuna kuna, kojeg Hajduk vjerojatno neće uspjeti vratiti, morati podmiriti Grad Split, te da ga se neće moći reprogramirati, ali i da će, prema uvjetima jamstva, Hajduk vraćati Gradu cijeli iznos na način da 30 posto svih svojih budućih prihoda uplaćuje na račun Grada.

Predstavnici udruge biti će pozvani na tematsku sjednicu Gradskog vijeća posvećenu Hajduku, koja bi se trebala održati 27. rujna."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara