Balkanski "kralj namještanja": Ako je Papa podnio ostavku, zašto ne bi Blatter i Platini?

Balkanski "kralj namještanja": Ako je Papa podnio ostavku, zašto ne bi Blatter i Platini?

Foto: Screenshot

VELIBOR DŽAROVSKI samoprozvani je "kralj namještanja". Namještao je sve, od humanitarnih koncerata do sportskih natjecanja, "proslavio" se rukometnom utakmicom bez golova, a zaradio je i namještanjem nogometnih utakmica. Makedonski menadžer, kojem nije promakla niti jedna namještaljka na prostoru bivše Jugoslavije, kaže, namještaju i drugi, a najviše FIFA i UEFA. Ne misli prestati...

Džarovski je uvijek tražen sugovornik kada izbije afera. U emisiji "Treća strana" na BHRT komentirao je posljednju istragu Europske policije (Europola) koja je objavila podatak o novih 380 namještenih utakmica širom Europe.

"EuroFOL! To su mafijaši!", kaže Džarovski: "Tresla se gora, rodio se miš. Ako je Papa podnio ostavku, zašto ne bi Blatter i Platini!? Bio sam na izvlačenjima Kupa UEFA i Lige prvaka šest puta. To može namjestiti dijete u prvom razredu. Moraju počistiti sebe, ovo su sve sitne ribe, a riba smrdi od glave".

"Europol želi reketariti Singapur i Kinu, a UEFA i FIFA žele koji milijun u svoj džep"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Europol i FIFA prijete ukidanjem kladionica, ali samo žele uzeti nešto milijuna sebi u džep. Europol hoće reketariti Singapur i Kinu, ali neće uspjeti!", dodaje Makedonac koji se namještanjem namjerava baviti dok je živ.

"Dok sam živ namještat ću utakmice. Dok god ovo vodstvo vodi FIFA-u i UEFA-u. To nije kriminal. Ne prodajem državu, to nisu banke, to su utakmice. To je simpatični kriminal", objasnio je legendarni menadžer.

"Postoje dva načina namještanja: dogovor dva kluba, a drugi je lažiranje, dogovor s par igrača, penal, crveni karton... I izbornici mogu namještati. Dovoljno je da ne stavi najbolje igrače. Za to nema dokaza, ni igrači ne moraju znati za to", u kratkim crtama navodi Džaro.

Potvrdio je sumnje dijela navijača u način na koji je Portugal izborio odlazak na SP 2010 protiv BiH: "Zašto ne riješe i kažu kako su vas opljačkali s Portugalom? Žao mi je Ćire i Bosanaca... Prvo sebe u zatvor, ništa drugo!".

Na pitanje je li išta pošteno, Džarovski je odgovorio:

"Olimpijada je fair-play. Ništa drugo".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara