Ballack se oprostio od nogometa: "Bila mi je čast, ponosno odlazim!"

Foto: AFP

JEDAN od najboljih njemačkih nogometaša, Michael Ballack, završio je s karijerom. Njemački mediji pišu kako je Ballack odluku prenio preko svog odvjetnika. Inače, svoju je bogatu karijeru zaključio kao igrač Bayera iz Leverkusena.

"Imam 36 godina i mogu reći da sam ponosan na sve što sam napravio u karijeri. To sve sam sanjao kao dijete. Bila mi je čast igrati s vrhunskim igračima. Naravno, nedostajat će mi igrati pred 80 tisuća gledatelja, a isto tako nedostajat će mi zabijanje golova", poručio je Ballack, a prenosi Bild.

"U posljednjih nekoliko mjeseci nisam bio u pravoj formi i trenutno sam daleko od pravog nogometa. Vrijeme je da kažem - stop. Veselim se novim izazovima u životu, a naročito vremenu koje ću provesti sa svojom obitelji. Hvala svima koji su me podržavali i koji su mi bili veliki oslonac u karijeri. Oni us svi dio mog uspjeha", za kraj će Ballack.

U dresu njemačke reprezentacije postigao je 42 gola u 98 utakmica. Četiri puta bio je prvak Njemačke, tri puta uzeo je njemački Kup. U dresu Chelseaja jednom je bio prvak Engleske, dok je tri puta slavio u Kupu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara