Bank se izvukao nakon dramatičnog pada, pomiče noge i nema ozljede mozga

Bank se izvukao nakon dramatičnog pada, pomiče noge i nema ozljede mozga

Foto: EPA

34-godišnji Čeh Ondrej Bank proživio je dramu na svjetski opasnoj spustaškoj stazi u Beaver Creeku. U utrci spusta za svjetsku medalju u kombinaciji, Bank je nakon odlične vožnje, vjerojatno vrijedne medalje, u samom cilju izgubio snagu, potom i ravnotežu te teško pao. Ostao je bez skije, zarotirao se i u cilj je doslovno uklizao, potpuno skršen, uz izmjereno 14. vrijeme. "Ondrej je pri svijesti te može micati ekstremitetima", sat nakon nesreće potvrdio Tomaš Bank, brat i trener češke momčadi za austrijsku televiziju. 

"Nikada se ovako nisam bojao", rekao je nakon što je vidio brata kako polomljen i krvav leži na snijegu.

"Ostao je bez ravnoteže sa skijom i katapultiralo ga je", objašnjavao je uzroke pada veliki spustaš Dider Cuche. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bank je dugo ležao nepomično u samom cilju, a utrka je prekinuta dok su za imobilizirali. Zaradio je kontuzije, izderao lice, ali nalazi pretraga mozga pokazali su se urednica, posljednje su informacije čeških liječnika.

Bank je tijekom karijere doživio mnogo teških trenutaka  i bolesti. U Kitzbuehelu 2008. otvoren prijelom tibije i fibule, da bi se 2011. godine vratio s Tajlanda s misterioznom bolešću. Smršavio je 15 kilograma, a nakon povratka na stazu opet se lomio; ovaj put koljeno i čeljust.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara