Barcelona dovela bivšeg direktora Milana i priprema popis za šoping nakon suspenzije

Barcelona dovela bivšeg direktora Milana i priprema popis za šoping nakon suspenzije

Foto: FC Barcelona

BIVŠI sportski direktor Milana Ariedo Braida postao je član nove tehničke komisije Barcelone zadužene za transfere.

Katalonci, koji su kažnjeni na 12 mjeseci zabranom kupovine igrača, oformili su novo klupsko tijelo u kojem su osim Braide i bivši trener katalonskog kluba Carles Rexach, dopredsjednik Jordi Mestre i direktor Javier Bordas.

Njihov posao bit će pripremiti "teren" za kupovinu igrača kada zabrana istekne u siječnju 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rexach pozna ustroj kluba, momčad i akademiju, dok je Braida ugledno ime u svijetu nogometa. Zna mnogo ljudi, a odradio je niz sjajnih poslova. Braida i Rexach će biti tandem snova," kazao je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

Kvartet Braida, Rexach, Mestre i Bordas zamijenit smijenjenog sportskog direktora Andonija Zubizarretu. Takva situacija bi trebala potrajati do klupskih izbora koji će se održati u lipnju, a nakon njih bi Braida u potpuno preuzeo sve ovlasti.

Braida je radio kao generalni direktor Milana od 1986. do 2002. godine, a od 2002. do prosinca 2013. godine bio je sportski direktor 'Rossonera'.

Do isteka suspenzije Barcelona će se osloniti na postojeće snage, a klupu će proširiti igračima iz B momčadi koji povremeno dobivaju priliku u prvoj momčadi. Među njima je i mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović koji uči od Ivana Rakitića, Inieste i Messija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara