Barcelona zbog zabrane transfera ignorira FIFA-u

Barcelona zbog zabrane transfera ignorira FIFA-u

 Foto: Guliver Image/Getty Images

JOSEP MARIA BARTOMEU, predsjednik Barcelone, najavio je prekid veza sa FIFA-om te predsjedničke izbore na Camp Nou u 2015. godini.
 
Barcelona je odlučila zbog zabrane prodaje i dovođenja igrača prekinuti sve odnose s Međunarodnim nogometnim savezom (FIFA). Tako je predsjednik Barcelone Josep Bartomeu obznanio da neće nazočiti gala-večeri FIFA-e u Zuerichu 12. siječnja, a čelnici Barce će uputiti oštro pismo čelniku svjetskog nogometa Seppu Blatteru.

Barca se zbog odluke FIFA-e žalila sudu sportske arbitraže u Lausannei, a Bartomeu je izjavio kako je "sto posto uvjeren da će se nakaradna zabrana ukinuti". Spor Barce i FIFA-e traje već godinu i pol dana, a zabrana prodaje i kupnje igrača trajat će dva prijelazna roka, do siječnja 2016. godine.
 
Bartomeu najavio izbore, vraća se Laporta?
 
Bartomeu je najavio i izbore za novog predsjednika kluba.
 
"Na kraju sezone održat će se izbori kako bi se smanjila loša atmosfera koja se osjeća oko kluba", rekao je Bartomeu i najavio da će se ponovno kandidirati. Konkurent bi mu, prema pisanju španjolskih medija, mogao biti bivši predsjednik Joan Laporta.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, navijače Barcelone je prije nekoliko dana šokirala vijest da je Bartomeu potjerao dosadašnjeg sportskog direktora Andonija Zubizarretu, a samo pola sata kasnije je klub napustio i Zubizarretin pomoćnik Carles Puyol.
 
"Tražimo novog sportskog direktora, ali ne žurimo. Ime ćete saznati uskoro, a novi sportski direktor bit će čovjek iz kluba."
 
"Messi nije na prodaju, vjerujemo u Enriquea"
 
Prodaja Lionela Messija?
 
"Svi u svijetu nogometa znaju da Messi nije na prodaju. Nema problema oko njega", poručio je Bartomeu i dodao da je posao trenera Luisa Enriquea siguran, te da u klubu vjeruju u njega.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara