Barcine ikone doživotno u klubu: Messi potpisao do 31., Xavi do 36., a Puyol do 38. godine!

Screenshot: El Mundo Deportivo

KAPETAN Puyol došao je u klub 1995., kada je imao 17 godina, njegov zamjenik Xavi 1991. sa 11, dok je Messi na salveti potpisao 2000. kao 13-godišnjak.

Barcelona je ponosno objavila kako su tri legende, koje su obilježile ne samo noviju, nego i ukupnu, iznimno bogatu povijest kluba, produljile ugovore, što zapravo znači da će tamo i okončati trofejne karijere.

Simbol Katalonije tako je poslušao želje simbola kluba, jer Puyol je jučer izjavio kako namjerava igrati do 40., a dan ranije klub mu je to i praktično omogućio.

Xavi je poput svog "zapovjednika" prošao iznimno teška razdoblja u klubu (početak i kraj prošlog desetljeća) kada je označavan kao jedan od krivaca za slabije rezultate i poput Puyola, nekoliko puta bio je na rubu odlaska iz Barcelone. Sada ugovore koji su isticali ovog ljeta, obojica produljuju do 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je uvijek je naglašavao da želi cijelu karijeru provesti u Barceloni, a sada je to potvrdio i potpisom na ugovor do 2018. godine i tako savršeno začinio godinu u kojoj je postao najbolji klupski strijelac (u službenim utakmicama) i najbolji strijelac svih vremena u jednoj kalendarskoj godini sa (za sada) 90 golova.

Tekst smo počeli s godinama koje su došli u Barcelonu i brojem godina koje su tada imali. Za kraj napomenimo koliko će u Barceloni ukupno provesti igračkih godina: Puyol 21, Xavi 25 i Messi 18!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara