Bavarac Mandžo protiv Vuka Ole prvi put u Kini pred 80 tisuća gledatelja!

Bavarac Mandžo protiv Vuka Ole prvi put u Kini pred 80 tisuća gledatelja!

Foto: Drago Sopta/Cropix

"POSAVSKI OBRAČUN" naših najistaknutijih njemačkih gastarbajtera koji su upravo zamijenili adrese, odrigrat će 26. srpnja se u "Kineskom glavnom gradu sporta", kako tepaju Guangzhouu. Nema dvojbe da će Bayern i Wolfsburg na "Olimpijskom stadionu" tada sigurno prodati svih 80 tisuća mjesta.

Grad od 12 milijuna stanovnika, koji se nalazi 120 kilometara od Hong Konga, dom je besramnog bogatog Guangzhou Evergrandea, aktualnog prvaka Kine kojeg vodi Marcello Lippi i za kojeg igraju bivši Partizanovac Cleo, Argentinac Dario Conca i donedavni igrač Borussije Lucas Barrios.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern naravno ne odlazi slučajno u Kinu treći put u povijesti, gdje će biti na turneji od 22. do 27. srpnja. Osim protiv Wolfsburga u Guangzhou, igrat će i dva dana ranije u Pekingu, ali protivnik još nije poznat.

Kineskim navijačima će ponuditi "privilegirani pogled izbliza" na klub, kako bi pomogao "napadu" nogometa na košarku na tržištu od 1.3 milijarde ljudi. Linsenity i Jao-Ming doveli su basket na prvo mjesto, ali nogomet doživljava strahovit uspon u "najbrže rastućem sportskm tržištu na svijetu".

Bayern ponosno ističe kako je njegov brand poznat među čak 86 posto kineskog stanovništva. Zato je sigurno da Kinezima neće napraviti isto što i Barcelona Hajduku, nego da će poštovati obećanje koje je pred 150 kineskih novinara dao član uprave Andreas Jung: "U Kinu dolazimo s najšim najjačim sastavom, u kojem će biti i osam njemačkih reprezentativaca s Eura."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara