Bego: Opet bih udario Mamića! Nek´ me izbace, idem na sjever s Torcidom

Foto: Hina

BIVŠI nogometaš Hajduka Ivo Bego jedan je od spominjanijih aktera subotnjeg poljudskog derbija, naravno, zbog sukoba sa Zdravkom Mamićem u svečanoj loži stadiona. Bego je nekoliko dana nakon incidenta gostujući u emisiji Studio 4 HTV-a ponudio razloge i komentar svog poteza.

Prvo je naveo razlog zbog čega je uopće fizički nasrnuo na predsjednika Dinama: "Isprovocirao je to Mamićev show koji on izvodi već otkad je doša u Dinamo. Najprije me iznervirao s njegovim ponašanjem kroz čitav svoj boravak u Dinamu, a u subotu je on apsolutno izazivao gledatelje, gospodin Pavasović je imao s njim neki dijalog, zatim i gospodin Pašalić."
 
"Kad ga nije policija spriječila, onda sam ja"
 
"Nastala je gužva, i  tog Mamića koji već desetak godina radi ekscese policija je trebala izvesti s igrališta, da ne dođe do ovih događaja", komentar je Bege, uz dodatak odmah potom: "Nije mi žao što sam tako postupio jer uz ono što on radi, netko ga je trebao spriječiti. Kad nije policija, onda sam eto ja."
 
Nakon što je Zdravku Mamiću zabranjen ulaz u svečanu ložu poljudskog stadiona, javlja se mogućnost da se isto učini u njemu kao drugom sudioniku incidenta: "Nema veze, ja ću ići sa Torcidom na sjever, mene ne zanima ta svečana loža gdje sjede razni Mamići i njegovi sljedbenici."

"Opet bih ga udario"
 
Da definitivno ne žali za učinjenim, potvrdio je sljedećom nedvosmislenom rečenicom: "Ako bih ga vidio, opet bih ga udario."
 
Na kraju je ponudio i svoje viđenje stanja hrvatskog nogometa, gdje mu je zasmetao još jedan nogometni djelatnik: "Ako ga vodi Mamić, stanje je nikakvo." 
 
"A ni Šupraha nije bolji, on ima jedan zakon za Dinamo, jedan za Hajduk. Bio bi bolji voditelj zagrebačkog saveza nego splitskog", poručio je, aludirajući na analizu sudačkih odluka od strane Šuprahe.
 
"Hajduku nedostaje da se nogomet u Hrvatskoj popravi, da dođe na grane poštenja i onda tko je bolji, neka dobije utakmicu i prvenstvo", mišljenje je Bege, uz ironičan zaključak: "U Dinamu je sve u redu, u nas sve ne valja."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara