Belgijci rešetali Štimca na presici: Zašto vas nitko u Hrvatskoj ne voli?

Foto: Hina

IGOR ŠTIMAC, održao je na Maksimiru posljednju press konferenciju i trening uoči susreta s Belgijom (petak, 18 sati). 

"Zviždite nam nakon utakmice, zaboravite na HNS"

Želio je pokazati da nategnutosti u odnosu s Lukom Modrićem nema, nakon što je najvrjedniji igrač ekipe kritizirao izbornikove izmjene pozicija u Srbiji, a on mu odgovorio da manje gleda taktiku, a više kako će je provesti. Danas će dvojac javno poručiti da je sve bio dio, jasno, folklora medija i zavapiti za podrškom. 

"Želio bih da se zaborave sve tenzije oko HNS-a, barem na 90 minuta",  jasno je dao do znanja Modrić da je reprezentacija ipak taoc nezdravih odnosa u savezu.

"Neka nam zvižde nakon utakmice, ako ne budu zadovoljni"

Pred velikim brojem domaćih i stranih novinara, Štimac je Luku poveo kao štit, no nije prošlo. Uslijedilo je rešetanje belgijskih kolega, koji su se ovih dana itekako raspitivali i upijali podatke o Štimčevoj vladavini.

" U Hrvatskoj su svi protiv vas, kako se nosite s tim?", upitao je jedan od novinara.

"Jeste li razgovarali s 4-5 milijuna ljudi? Ili samo pratite ono što neki pišu...?", uzvratio je Štimac, suočen i s pitanjem zašto njegova reprezentacija nema navijača.

"Nas zanima rezultat, a ne tko će doći na stadion. Nije naša volja tko će doći. To pitanje nema veze s nogometom. Često se znamo kleti da je reprezentacija svetinja, ali eto, prati nas vrijeme u kojem moramo natjerati ljude da navijaju za nas, dočim je svijetu tribina 12. igrač i ona igrače tjera na napore"

Moramo pokazati da smo opet Hrvatska 

Prije svega, Štimca konačno najviše zanimaju bodovi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez bodova neće profitirati nijedna struja, igrači žele na SP, a Štimcu gori pod nogama. Lako za atmosferu, reprezentacija nema - igru. Štimac je mora stvoriti odmah.

O takitici sastavu ipak nije želio reći ni slova. 

"Istrčat će na travnjak većina igrača kao i Bruxellesu. Sada smo u boljoj situaciji, i po spremnosti i po raspoloživosti igrača. Igramo kod kuće, a Hrvatsku nije lako pobijediti kod kuće. No, Belgija je mlada potentna momčad. Dugo ih nije bilo, a mi moramo pokazati da smo Hrvatska i da im pariramo tehničkom kvalitetom. Moramo pokazati da smo opet ona stara Hrvatska koja može odgovoriti tako rastrčanoj ekipi"

S trojicom ili petoricom u obrani?

"Tu sam odluku donio prije nekoliko dana", odgovorio je zagonetno Štimac. 

Jeste li zabrinuti pred utakmicu? 

"Nisam. Brine me samo da momčad bude u top formi"

"Moramo biti mudri i strpljivi. Belgija je u naletu i molim navijače za strpljenje. Ja se osjećam dobro, najbitnije je da sam zdrav za ono što nas čeka", dodao je Modrić o svojoj spremi prije susreta. 

Nakon Štimca, pred novinare je izašao i Marc Wilmots. 

PRATITE PRIPREME ZA UTAKMICU NA INDEXOVOJ TEMI. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara