Belgijski napad na Maksimiru predvodi "Mali Pele" - osuđeni silovatelj

Screenshot (BBC)

ILOMBE MBOYO mogao bi zaigrati za Belgiju protiv Hrvatske. Belgijski izbornik najvjerojatnije neće moći računati na Christiana Bentekea, pa će pozvati Mboya, bivšeg zatvorenika.

"Zatvor me promijenio. Tek sam ondje shvatio što sam učinio i odlučio sam postati odgovoran", poručuje Mboyo koji je rođen prije 26 godina u Kongu. U zatvoru je završio 2004. godine kada je sudjelovao u grupnom silovanju 14-godišnje djevojčice. Osuđen je na sedam godina i tri mjeseca zatvora.

Programom "Nogomet u zatvorima" omogućeno mu je da se nastavi baviti s nogometom, a zatim su "Malog Pelea" zbog dobrog vladanja pustili da trenira u Charleroiu.

"Imao je sve: visinu, tehniku i snagu, a podjednako je bio dobar u igri s obje noge", otkriva skaut Charleroija Pierre Bodenghien.

Kompany o Mboyu: Biser!

John Colling, škotski stručnjak, trenirao je Mboya.

"Njegovo ponašanje je sjajno. Puno radi, sjajno se uklopio u momčad. Svatko zaslužuje drugu priliku", otkrio je bivši trener Charleroija.

Krajem prošle godine je debitirao za Belgiju za koju je nastupio dva puta. Iz Genka, koji ga je platio tri i pol milijuna eura, htio ga je dovesti West Ham. Transfer je propao kad su engleski navijači otkrili da se radi o bivšem zatvoreniku.

Kapetan belgijske reprezentacije i Manchester Cityja Vincent Kompany igrao je na ulici nogomet s Mboyom.

"Biser, Mboyo je jako rijedak biser", komentar je Kompanyja o prijatelju iz djetinjstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara